Uitslag EK 2016: Kroatië – Spanje. Kroatië heeft in Bordeaux Europees kampioen Spanje verslagen met 2-1. Daardoor kwam een einde aan een lange ongeslagen reeks van La Furia Roja op EK’s. Spanje had al veertien EK-duels op rij niet verloren.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Kroatië stunt tegen Spanje

In het stadion Matmut Atlantique legden de Kroaten en Spanjaarden de beste match van Euro 2016 tot nu toe op de mat. In de openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht voor Spanje, de winnaar in 2008 en 2012. De Kroaten konden en wilden de lappendeken van Spaanse passjes niet onderbreken. En dan had de Kroatische coach ook nog uit voorzorg Luka Modric aan de kant gehouden, de regisseur op het middenveld.

Al na zeven minuten leek de wedstrijd over en klaar. David Silva wist Ces Fabregas via een listige steekbal te vinden in het Kroatische strafschopgebied, waarna hij weer een rollertje richting het doel produceerde. Voor de zekerheid drukte Alvaro Morata de bal tegen de touwen.

Op slag van rust bracht Nikola Kalinic de Kroaten langszij. Ivan Perisic draaide en kapte zichzelf op de linkerflank vrij en pompte een hoge bal richting het doel van David de Gea. Kalinic wist de buitenkant van zijn voet tegen de bal te drukken: 1-1.

Kroatië in slotfase op voorsprong

In de 70e minuut leek Spanje een voorschot te gaan nemen op een zege. Silva werd naar de grond gewerkt door Sime Vrsjalko, waarna scheids Bjorn Kuipers naar de stip wees. Sergio Ramos deponeerde de bal tegen de vuisten van Danijel Subasic, die al een paar pasjes naar voren had gedaan.

In de 87e minuut, de populairste minuut dit EK om te scoren, counterde Kroatië zich na de overwinning. Perisic knalde met een diagonaal schot, dat nog licht van richting veranderde, de 2-1 in de boeken.

Kroatië is de winnaar van groep D, Spanje is tweede.

Morgen gaat Euro 2016 verder met vier duels. Om 15:00 uur Hongarije tegen Portugal en IJsland tegen Oostenrijk. Om 21:00 uur Italië tegen Ierland en Zweden tegen België.