Uitslag EK 2016: Italië – Spanje. En weer flikt Italië het. In Saint-Denis versloeg de verliezend finalist van 2012 de titelhouder Spanje met 2-0. Precies dezelfde score als eerder tegen titelkandidaat België werd behaald. De goals kwamen van Girgio Chiellini en Graziano Pelle.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Italië kegelt titelhouder Spanje uit het toernooi met 2-0

Van de acht partijen in de tweede ronde, werd uiteraard met de grootste verwachtingen uitgekeken naar dit duel. En het stelde niet teleur. Een furieuze klassieker was het zeker niet, maar de koelte van de Italianen in het eerste uur, en de spanning die daarna begon aan te zwellen, waren zeer genietbaar.

In de eerste vijf minuten zetten de Azzurri verrassend veel druk. Dat is tenslotte niet hun handelsmerk. Het was alsof de mannen van Antiono Conte de Spanjaarden een beetje wilden testen, na hun verrassende nederlaag tegen Kroatië. Willen jullie veel balbezit opbouwen, zo leek de boodschap, dan zullen jullie ons flink af moeten jagen.

Het regende nog pijpenstelen in de beginfase en daardoor kwamen de allereerste Italiaanse aanvallen niet uit de verf. Maar in de negende minuut leken de Italianen grip te vinden op het gladde veld en vuurde Pellè een prima kopbal af op David de Gea. De doelman van Manchester United reageerde uitstekend.

In de 33e minuut kreeg De Gea echter een vrije trap van Eder niet klemvast. Verdediger Chiellini stond op de juiste plek en benutte de rebound: 1-0. En toen kon Italië zijn favoriete hobby uitvoeren: een kleine voorsprong vasthouden.

Spanje drukt, Italië scoort

Dat lukte vrij soepel, toe na de zestig minuten vermoeidheid in de benen sloop. Spanje kreeg veel meer balbezit, voerde de druk op en kwam tot gevaarlijke schoten. Aritz Aduriz (naast), Andres Iniesta en Gerard Piqué (gered door Buffon) faalden.

Pelle zorgde voor alweer een late goal op Euro 2016, uiteraard uit een counter. En alweer, net als tegen de Belgen, was het met een volley: 2-0.

Euro 2016 gaat om 21:00 uur verder met Engeland tegen IJsland.