Uitslag EK 2016: IJsland – Hongarije. In Groep F van Euro 2016 hebben IJsland en Hongarije beide een puntje vergaard in de tweede speelronde. Het betekende het tweede punt voor de debuterende Ijslanders en alweer het vierde voor het verrassende Hongarije.

Voor de Hongaren was het enigszins vreemd om zoveel balbezit te hebben. Normaal gesproken zijn de Magische Magyaren juist de counterende, afwachtende partij, maar in deze match kregen ze liefst 68 procent van het balbezit opgedrongen.

De Ijslanders zorgden er echter voor, dat de bal veilig ver weg van hun goal bleef. En natuurlijk loerden al die spelers met een achternaam eindigend op -son op het juiste moment om samen naar voren te stormen. Een van die counters leverde in de 39e minuut een strafschop op. Gylfi Sigurdsson nam plaats en kegelde oog in oog met Gabor Kiraly en zijn grijze slobberbroek de bal tegen de touwen: 1-0.

De tweede helft was niet al te opwindend. Het lukte de Hongaren niet om, zoals tegen Oostenrijk, met peper in het achterwerk uit de kleedkamer te schieten. De ploeg herbergt net niet genoeg technisch vernuft, zo leek het, want de eindpass bleef maar uit.

Tot de 88e minuut althans. Vanaf rechts slingerden de Hongaren een voorzet richting het IJslandse goal. Drie verdedigers renden naar hun eigen doel toe. De eerste twee konden niet ingrijpen, de derde deed het verkeerd. Birkir Saevarsson wilde een sliding maken, kon zijn voorwaartse beweging niet bijsturen en tikte de bal dus genadeloos in het eigen doel: 1-1.

In 12 van de 23 groepduels is nu in de laatste vijf minuten gescoord. Zullen Portugal en Oostenrijk vanaf 21:00 uur die trend doorzetten?