Uitslag EK 2016: Ierland – Zweden – 1-1. In Groep E hebben Ierland en Zweden op het EK Voetbal in Frankrijk met 1-1 gelijk gespeeld. Ierland maakte vlak na rust via een prachtige goal van Wes Hoolahan de 1-0, waarna in de 71e minuut een eigen goal van Ciaran Clark een domper op de Ierse feestvreugde zette.

Wed op het EK bij 888Sport

Zweden was vooraf als de sterkste van de twee ingeschaald. Sterker nog, menig bookmaker voorzag dat Ierland de nummer vier van deze groep zou worden. In de eerste helft logenstrafte de Ieren die sombere vooruitblikken. Wilskracht en teamgeest beschikt het Ierse elftal altijd wel, maar er zat toch ook een aardige dosis techniek en tactisch vernuft in hun optreden. De Zweden hadden het er lastig mee en bleven overeind dankzij doelman Andreas Isaksson.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, de gangmaker van Zweden, werd aan banden gelegd door de Ierse mandekking. Hij werd onbereikbaar en is, hoewel hij dat zelf nooit zal toegeven, op zijn 34e natuurlijk ook niet meer zo vliegensvlug. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en kwam Ierland terecht op voorsprong. Hoolahan kreeg na een chaotische situatie voor het Zweede doel plots de kans om uit te halen en deed dat bijzonder fraai.

Zweden werd wakker geschud door de 1-0 en trok met meer venijn ten strijde. En wie anders dan Zlatan stond aan de basis van de wederoprichting. De ex-Ajacied trok over de linkerflank, dribbelde naar binnen en gaf een voorzet.

Clark had geen idee waar hij zich precies ten opzichte van zijn eigen doel bevond en ramde zijn kop tegen de bal. Alhoewel de treffer dus niet op naam kwam van Zlatan, maakt hij de woorden waar waarmee hij zich in de persconferentie omschreef: “de legende die altijd levert”.

Speelschema EK 2016 vandaag.

21.00 uur België – Italië