Uitslag EK 2016: Hongarije – Portugal. In Lyon hebben Hongarije en Portugal in hun derde groepswedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld. De Hongaren gaan als groepswinnaar door naar de achtste finale, Portugal keert later ook terug als een de vier beste nummers drie. Kijk hier naar het speelschema EK 2016.

Hongarije – Portugal

Hongarije was al verzekerd van plaatsing voor de volgende ronde. Dat had geen temperend effect op de ambities van de Magische Magyaren. Ze maakten het de Portugezen in de persoonlijke duels niet makkelijk, schijnbaar niet bevreesd om nog een paar kaarten te pakken.

Verhoogde odds – België wint @8.00 888sport

In de 19e minuut viel de openingstreffer uit een corner. De Portugees Nani, een aanvaller, maakte een mislukte verdedigende actie. Na een achterwaartse kopbal kwam de bal bij Zoltan Gera terecht en hij drukte de bal heel precies in de rechterhoek: 1-0. Pas op slag van rust maakte Portugal gelijk. Cristiano Ronaldo gaf een prima voorzet aan Nani en hij wiste zijn eerdere foutje weg: 1-1.

Na rust liet Balazs Dzsudzsák aan Ronaldo zien hoe je een vrije trap moet nemen. In het eerste bedrijf had de Real Madrid-ster namelijk alweer een paar vruchteloze pogingen ondernomen. De voormalige PSV-er mikte hem vanaf 26 meter tegen de touwen – wel werd de bal onderweg van richting veranderd.

Ronaldo scoort eindelijk

In de 50e minuut was het de beurt aan Ronaldo om zijn eerste treffer van Euro 2016 te maken. Het was een kunststukje, want na een voorzet vanaf de rechterflank perste hij zijn hak tegen de bal. Weer was het niet genoeg voor Portugal. In de 55e minuut legde Dzsudzsák opnieuw aan voor een vrije trap. Het muurtje stond in de weg, maar hij pikte de bal op, maakte een dribbeltje en probeerde het weer. Ook nu werd hij geholpen doordat een Portugees de bal nog beroerde.

Na een uur ontstond de eindstand. Een corner werd afgelegd op Quaresma en hij gaf voor op Ronaldo, die de 3-3 binnen kopte. Dat er daarna niet zoveel meer gebeurde, zal niemand na deze zesklapper zoveel kunnen schelen.

Speelschema EK 2016 vandaag

21.00 Zweden – België
21.00 Italië – Ierland