Uitslag EK 2016: Hongarije – België. De Rode Duivels, spelend in een lichtblauw tenue, versloegen Hongarije met 4-0. De Magyaren bleken taai, maar gingen in het laatste kwartier toch overstag.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

België is kwartfinalist op Euro 2016

De Belgen begonnen eindelijk eens sterk aan een EK-match. Waar het tegen Italië, Ierland en Zweden lange tijd worstelen was, stond het tegen Hongarije al na tien minuten 1-0. Kevin de Bruyne, die ondanks een paar slordige optredens toch de belangrijpe passes weer aaneen rijgt, legde via een vrije trap de bal op de kop van Toby Alderweireld. Doelman Gabor Kiraly bleek ondanks zijn grijze geluksbroek niet in staat het leer te keren.

De Hongaren probeerden het wel en lieten ook hun technische skills zien, maar kwamen nooit gevaarlijk nabij het doel van Thibout Courtois. Het bleef bij speldenprikjes, terwijl België vlak voor rust tweemaal de tweede had kunnen maken via Dries Mertens.

Gaandeweg de tweede helft beleefde Hongarije zijn sterkste periode. Zo van minuut 55 tot 70 leek de gelijkmaker op komst. Courtois kon zich onderscheidden op inzetten van Adam Pinter en Rolan Juhasz.

België makkelijk naar 0-3

De Duivels schakelden een kwartier voor tijd een versnelling hoger. Eden Hazard gaf vanaf de flank voor op invaller Michy Batshuayi en hij had geen enkele moeite met de enorme kans: 2-0. De Hongaren lagen tegen de touwen en lieten zich een minuut later eenvoudig naar 3-0 counteren. De ruimtes op het veld waren gigantisch. Hazard rende zich rot, trok naar binnen en haalde uit.

In blessuretijd werd de score wel erg pijnlijk voor de toch zeker niet totaal weggespeelde Hongaren. Weer was er een invaller verantwoordelijk voor de executie: Ferreira Carrasco. Hij promoveerde een steekballetje van Radja Nainggolan tot de vierde van de avond.

Speelschema EK 2016

Euro 2-016 sluit maandag de tweede ronde af met Italië tegen Spanje (18:00) en Engeland tegen IJsland (21:00).