Uitslag EK 2016: Frankrijk – Zwitserland. In Lille hebben Frankrijk en Zwitserland de punten gedeeld via een 0-0 gelijkspel. De Zwitsers hadden offensief te weinig in huis, terwijl bij Frankrijk de brandende ambitie leek te ontbreken.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Frankrijk zeker van achtse finale EK 2016

Vooraf was Frankrijk al zeker van de achtste finale, terwijl Zwitserland er met vier punten ook positief voor stond. Een zogeheten salonremise, waarbij beide landen elkaar een punt gunnen, behoorde dus tot de mogelijkheden. De match was echter vrij open, al was het ook duidelijk dat zowel Les Blues als La Nati niet bereid waren om tot het uiterste te gaan.

De Franse bondscoach Didier Deschamps had weer een plek in de basiself ingeruimd voor Paul Pogba, de man die volgens veel voetbalbladen tot dé speler van het EK uit kan groeien. Eindelijk liet de middenvelder van Juventus wat van zijn kunnen zien. Na een kwartier gaf hij de bal een enorme oplawaai, waarna keeper Yann Sommer met moeite het object naar de lat kon duwen. Drie minuten later spatte alweer een ander schot van Pogba uiteen op de horizontale markering.

Na rust lag het tempo helaas wat lager en begon de confrontatie vrij onvermijdelijk richting een remise te koersen. Invaller Dimitri Payet, de beste speler van Frankrijks vorige twee duels, dacht er anders over. Maar ook bij hem voorkwam de lat een treffer na een fraaie volley.

Zondag speelt Frankrijk tegen een van de vier nummers drie. Zwitserland treft de nummer twee van Groep C (momenteel Polen). Maandag gaat Euro 2016 verder met Slowakije – Engeland en Rusland – Wales, beide om 21:00 uur.