Uitslag EK 2016: Frankrijk – IJsland. Frankrijk heeft IJsland met 5-2 opzij gezet en speelt in de halve finale van Euro 2016 tegen Duitsland. In Saint-Denis stond het bij rust al 4-0, zodat Les Blues vervolgens de teugels wat konden laten vieren.

IJsland verscheen voor de vijfde wedstrijd op rij met precies dezelfde elf man op het veld. En waarom zou coach Lars Lagerback ook iets veranderen, als daartoe geen noodzaak was? Dit is immers het meest succesvolle IJslandse team ooit.

Wed op de halve finales bij 888sport, de EK bookmaker

Frankrijk verslaat IJsland met 5-2

Maar de Franse Haantjes vonden al vrij snel manieren om de IJslandse muur te slechten, die inmiddels al zoveel tegenstanders hoofdbrekens heeft bezorgd. In de twaalfde minuut kon Olivier Giroud (Arsenal) na een voorzet van Blaise Matuidi met een diagonale schuiver het thuispubliek laten juichen.

Acht minuten later was het alweer 2-0. Paul Pogba, die met de wedstrijd belangrijker wordt voor Frankrijk, was na een corner genadeloos in een kopduel. De aanstormende middenvelder was simpelweg onstopbaar en beukte de bal in het net.

Eigenlijk was toen de partij zo ongeveer wel over. Frankrijk was simpelweg veel te sterk voor IJsland, dat zoals verwacht de bal niet lang in de ploeg kon houden en er tactisch gezien niet op gebouwd is om negatieve marges om te buigen. Dimitri Payet bezegelde vlak voor rust het IJslandse lot definitief met een geplaatst schot vanaf een meter of 17. De vierde viel vrijwel direct daarna en toonde aan dat de stoere IJslanders mentaal waren geknakt. Antoine Griezmann mocht zomaar doorlopen en legde doeltreffend aan.

Tweede helft Frankrijk – IJsland

De tweede helft ging nergens meer over en was ondanks dat er nog drie goals vielen, toch een beetje meelijwekkend. Kolbeinn Sigthorsson, Giroud en Birkir Bjarnason kwamen ook nog in de boeken terecht.