Uitslag EK 2016: Engeland – Slowakije. In Saint-Etienne hebben Engeland en Slowakije hun laatste groepswedstrijd afgesloten met 0-0. Engeland eindigt daardoor als tweede in groep A, terwijl de Slowaken vermoedelijk aan hun derde plaats en vier punten genoeg hebben om de achtste finale te bereiken.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Engeland – Slowakije

De UEFA zal dit systeem met 24 landen verdeeld over zes groepen, waarvan vier nummers drie doorgaan, toch onder de loep moeten nemen. Voor beide landen kwam een puntje niet zo slecht uit en dat had toch wel zijn weerslag op de match. Niet dat er geen enkel moment was, waarop een doelpuntloos gelijkspel werd bereikt, maar vooral in de laatste twintig minuten leek iedereen het wel best te vinden.

Wat overigens ook een negatieve impact had, was dat de Engelse coach Roy Hodgson zijn basisteam op liefst zes plekken had gewijzigd. James Vardy kreeg een basisplaats, Wayne Rooney moest juist verdwijnen. Vardy had in de eerste helft al tweemaal toe kunnen slaan, maar de spits van Leicester schoot over en werd daarna gefrustreerd door doelman Matus Kozacik.

De Slowaken legden weinig ambitie aan de dag, probeerde het hier en daar met een countertje, maar voerden die te slordig uit. Na rust profiteerde Slowakije bijna van een fout van Chris Smalling, die de bal via zijn borst terug wilde leggen op zijn keeper. De bal plofte zachtjes op de grond, maar Robert Mak kreeg zijn voet er niet goed tegen.

Ook de invalbeurten van Rooney en Harry Kane maakten de pot niet opwindender. Hodgson zal zich achter de oren moeten krabben of zijn radicale wijzigingen niet het ritme uit zijn ploeg hebben gehaald. De Slowaken leunen lekker achterover, wachtend op een paar nummers drie met minder punten of een slechter doelsaldo dan hen.