Uitslag EK 2016: Duitsland – Slowakije. Wereldkampioen Duitsland heeft onbedreigd Slowakije verslagen met 3-0. De eerste goal viel al in de achtste minuut en daarna had Die Nationalmannschaft de touwtjes stevig in handen.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Duitsland zet met gemak Slowakije opzij met 3-0

Dit treffen in de achtste finale van Euro 2016 bewijst dat oefenwedstrijden niets om het lijf hebben. In mei, vorige maand dus, trok Slowakije nog met 3-1 aan het langste eind tegen de Duitsers. Maar in het Stade Pierre Mauroy te Lille was er geen seconde sprake van een mogelijke stunt.

De Duitsers etaleerden ook hier in Frankrijk een enorme kandidaat voor de titel te zijn. Net als Spanje domineert Duitsland vrijwel altijd qua balbezit. Het grote verschil is dat Spanje vrij traag handelt terwijl de Duitsers veel vaker de oplossing zoeken die de bal naar voren brengt.

Toch viel de openingstreffer min of meer uit de lucht. Jerome Boateng kreeg na een corner een afgeslagen bal voor zijn voeten en de verdediger volleerde vanaf zo’n zeventien meter. Twee Slowaken toucheerden de bal nog licht, maar de keeper bleef er van af: 1-0.

In de 41e minuut had Juraj Kucka nog wat spanning terug kunnen brengen. Hij drukte zijn schouder tegen een voorzet vanaf rechts, maar keeper Manuel Neuer reageerde fantastisch. Vlak voor rust was de match min of meer beslist. Julian Draxler gaf een scherpe voorzet van nabij de achterlijn. Goaltjesdief Mario Gomez kon vanuit stilstand zijn linkervoet ertegen duwen: 2-0.

De derde treffer vond ook zijn basis in een hoekschop. In de 63e minuut belandde de corner van Kroos op het hoofd van Mats Hummels, waarna uitblinker Draxler via een volley het leer in de nok van het goal ramde: 3-0.
Duitsland speelt zaterdag tegen Italië of Spanje. Euro 2016 gaat om 21:00 door met België versus Hongarije.