Uitslag EK 2016: Duitsland – Italië. Duitsland is ten koste van Italië doorgedrongen tot de halve finale van Euro 2016. Na negentig minuten stond het 1-1, in de verlenging gebeurde hoegenaamd niets en in de lange strafschoppenreeks maakte Jonas Hector winnende treffer.

888sport verhoogd de odds!! Frankrijk wint op 6.00 en IJsland wint op 34.00

Duitsland verslaat Italië na 1-1 op strafschoppen

De Duitse selectie en trainingsstaf werd in de persconferenties voorafgaand aan het duel, telkens geconfronteerd met een vreeswekkende statistiek. Italië had in acht voorafgaande onderlinge duels in eindrondes (EK en WK) nooit van de Duitsers verloren.

In de eerste helft had Duitsland grote delen van de match de bal aan de voet. De Italianen waren niet te verleiden tot de felle duels en het intensieve afjagen, wat ze in de achtste finale tegen Spanje wel vertoonden. Daarentegen wist Die Nationalmannschaft amper door te dringen tot het Italiaanse strafschopgebied. Bastian Schweinsteiger dacht nog te scoren, maar werd teruggefloten omdat hij De Sciglio naar de grond had gewerkt.

In de tweede helft had Thomas Muller de openingstreffer op zijn hoofd. Maar zijn povere score qua EK-goals bleef onveranderd: nul. Aan Muller zelf lag het eigenlijk niet, want na een kapbeweging mikte hij correct. Florenzi kwam net op tijd springend, en met de hak, tussenbeide.

In de 65e minuut was Mezut Ozil de gevierde man bij de Duitsers. Hij prikte de bal naar binnen na een voorzet van Hector. Dertien minuten later kreeg Italië na een handsbal van Boateng een strafschop. Bonucci benutte hem: 1-1.
Daarna toonde Italië weinig initiatief meer en kwam Duitsland er niet meer doorheen.

Strafschoppen beslissen Duitsland – Italië

In de opwindende strafschoppenserie maakten de Azzurri de eerste misser, maar toch kwamen ze nog tweemaal op voorsprong. Nieuwe missers van Bonucci en Darmian kostten Italië de halve finale EK 2016.