Uitslag EK 2016 Duitsland – Frankrijk. Frankrijk mag zondag tegen Portugal de finale van Euro 2016 spelen. Donderdag versloegen Les Blues in Marseille wereldkampioen Duitsland met 0-2. Beide goals kwamen op naam van Antoine Griezmann, die nu vrijwel zeker de topscorer van het Ek zal worden.

Frankrijk zet Duitsland opzij met 0-2

Al na vijf minuten kwam de aanvaller van Atletico Madrid vlakbij de openingsgoal. Hij plaatste zijn bal goed, maar had misschien beter voor een hardere bal kunnen gaan, want keeper Neuer kon tussenbeide komen.

Vervolgens kwam Duitsland in zijn ritme. Die Nationalmannschaft miste echter zijn spits Mario Gomez, waardoor de doelpogingen kwamen van Emre Can , Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller. Laatstgenoemde stond op nummer negen, maar de vloek dat hij nog nooit op een EK scoorde (en op WK’s al tienmaal) duurde voort.

Vlak voor rust maakte Bastian Schweinsteiger ongelukkig hands in zijn eigen zestien meter. Griezmann benutte het cadeautje. Na rust bleek dat Frankrijk het momentum definitief in zijn voordeel wilde en kon omkeren. Giroud en Griezmann hadden gouden kansen. De Duitse defensie werd na een uur verder verzwakt (want Hummels was geschorst) toen Jerome Boateng geblesseerd raakte.

Bondscoach Joachim Low kon niet anders dan een nieuwe aanvaller inbrengen, Mario Gotze. Frankrijk weerde de wereldkampioen kundig af en in de 72e minuut viel de beslissing. Paul Pogba zette voor, Neuer liet de bal uit zijn greep glippen, waarna Griezmann makkelijk intikte: 0-2.

Wed op het EK bij 888sport

De resterende minuten verliepen volgens een voorspelbaar patroon. Duitsland trok met man en macht naar voren en Frankrijk brak enkele keren gevaarlijk uit. Echte opwinding bleef tot de laatste minuten uit. Zo bereikte Frankrijk na 1984 en 2000, ook in eigen land, voor de derde keer de EK-finale.