Uitslag EK 2016: België – Ierland. België doet weer helemaal mee op Euro 2016. In Bordeaux werd Ierland kansloos opgerold: 3-0. De goals kwamen van Romelu Lukaku en Axel Witsel. Bij rust stond het nog 0-0, al domineerden de Rode Duivels ook in de eerste 45 minuten.

Het was in Bordeaux al vrij snel duidelijk dat de Belgen meer dreiging en diepgang in hun spel hadden dan tegen de Italianen. Voor een deel kwam dat doordat Kevin de Bruyne meer passes zag slagen.

Binnen het kwartier kreeg Toby Alderweireld zijn hoofd net niet lekker tegen een hoge bal, in de twintigste minuut mikte Eden Hazard te hoog. De duimschroeven werden geleidelijk aangehaald, want er was ook nog een afgekeurde goal van Yannick Carrasco (buitenspel) en een inzet van Alderweireld die van de lijn werd gehaald.

Romelu Lukaku en Axel Witsel scoren

De tweede helft was koud drie minuten bezig, toen De Bruyne de bal doortrok naar Lukaku. De spits van Everton schoof vanaf de rand van het strafschopgebied de bal keurig in de hoek: 1-0. Na een uur gaf Thomas Meunier een voorzet door de lucht richting Axel Witsel, die krachtig binnen kopte.

En in de 70e minuut werd de drieklapper voltooid door Lukaku, op een voorzet van Hazard. Het was voor hem een koud kunstje om van dichtbij de bal rechtdoor te schuiven.
Achterin ging het ook gesmeerd bij de Rode Duivels. Ierland bleef machteloos en tandeloos, getuige het aantal schoten op goal: nul. Door de zege kruipt België naar plek twee in groep E, met nog een duel tegen Zweden te gaan.

Euro 2016 gaat om 18:00 uur verder met IJsland tegen Hongarije.