Na de slaapverwekkende wedstrijd van vanmiddag snakten we naar een lekkere pot voetbal en daar zorgden de huidige wereldkampioen Duitsland en tegenstander Oekraïne dan ook voor. Wat een verademing en wat een prima voetbal.

In eerste instantie verwachtte ik dat het een makkie zou worden voor Duitsland maar Oekraïne verrast ons aangenaam op het veld. Mooie aanvallen over en weer, wat uiteindelijk dan wel resulteert in een doelpunt voor Duitsland in de 19e minuut van de voet van Mustafi.

Daarna werd het een mooie open wedstrijd. Duitsland kreeg gedurende de eerste helft meerdere malen de kans op 2-0 maar naarmate de eerste helft vorderde krijgt ook Oekraïne heeft kansen en ziet zelfs een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Ze gaan de rust in met een 1-0 voorsprong voor Duitsland. Daar waar de wereldkampioen de eerste helft wat tegen viel heeft Oekraïne een verassend goede indruk gemaakt in de eerste helft.

De tweede helft maakte duidelijk dat Oekraïne nog een maatje te klein is voor Duitsland, hoewel dat niet tot uitdrukking komt in de score. Met 70% balbezit en de beste kansen was het al snel duidelijk dat Duitsland domineert. Toch slaagde Oekraïne er zo nu en dan in gevaarlijk te counteren en met een minimale voorsprong moet zoiets de Duitse coach Löwe toch zorgen baren.

In de laatste paar minuten liep de spanning weer goed op met een enorme kans voor Duitsland, direct gevolgd door een verkeerde terugspeelbal Mustafi op Keeper Neuer waarna Oekraïne bijna scoorde.

Sensationele laatste minuten waarbij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van de Duitsers een enorme kans voor Oekraïne opleverde maar resulteerde in een counter van de Duitsers met een doelpunt van Schweinsteiger. Uitslag dus 2-0 voor de ‘Weltmeister”.