EK 2016 speelschema groepsfase. Maar liefst vier wedstrijden vandaag op het EK. Duitsland en Polen hebben de beste papieren in groep C, terwijl Spanje mogelijk gevolgd wordt door directe tegenstander Kroatië.

Speelschema EK 2016 vandaag

Noord-Ierland – Duitsland. Door de 0-0 tegen Polen in de tweede wedstrijd is Duitsland nog niet helemaal zeker van de achtste finales, maar zou het wel heel gek moeten lopen als het die niet bereikt. Die Mannschaft speelt zijn laatste groepsduel tegen Noord-Ierland, dat ook gewoon nog kans maakt op de achtste finales. Het is niet bekend met welke opdracht Joachim Löw zijn Duitse mannen het veld in stuurt: wachten op de kans die komt omdat Noord-Ierland moet aanvallen, of snel scoren en daarna achterover leunen.

Verhoogde odds – Spanje wint en beide teams scoren nu 12.70  888sport

Oekraïne – Polen EK

In het andere groepsduel zien we de twee organisatoren van het vorige EK voetbal. Oekraïne heeft het niet kunnen waarmaken en is met twee nederlagen al uitgeschakeld. Polen staat momenteel tweede, maar heeft liefst nog een puntje nodig om tweede te blijven staan. Ze hielden Duitsland goed op 0-0 in het vorige duel, maar het scoren moet toch iets makkelijker gaan. Want tot nu toe is de goal van Arek Milik in de 1-0 op Noord-Ierland de enige van Polen dit toernooi geweest.

EK 2016 Kroatië – Spanje

Ook groep D komt vandaag aan de beurt. Om 21.00 is het vooral uitkijken naar het duel tussen Spanje, dat al door is met twee zeges, en Kroatië dat bijna zeker is. Spanje speelde een sublieme partij tegen Turkije (3-0) en zal dat willen doorzetten met het oog op toernooivorm. Kroatië staat drie punten voor Tsjechië, maar verliezen betekent dat de Tsjechen nog langszij kunnen komen. Ivan Perisic, Ivan Rakitic, Luka Modric en kompanen zouden er dus goed aan doen een punt te pakken tegen de regerend Europees kampioen.

Tsjechië – Turkije EK voetbal

En tegelijk met het duel hierboven gaat het dus ook tussen Tsjechië en Turkije, twee landen die Oranje van het EK afhielden. Turkije beleeft een abominabel toernooi: twee nederlagen, nul gescoord, vier tegen. Ze kunnen wiskundig gezien nog derde worden ten faveure van Tsjechië, maar dat lijkt een utopie. Ik verwacht toch meer van Tsjechië, dat winst nodig heeft om bij de vier beste nummers drie te komen. En misschien zit er dus nog de tweede plek in, als Kroatië van Spanje verliest.

Wedden op EK 2016

Programma EK 2016

dinsdag 21 juni
18.00 Noord-Ierland – Duitsland
18.00 Oekraïne – Polen
21.00 Kroatië – Spanje
21.00 Tsjechië – Turkije