Slowakije – Engeland en Rusland – Wales, EK 2016 speelschema vandaag. In groep B kan nog alles overhoop gegooid worden. Engeland heeft de beste papieren, Wales en Slowakije hebben het ook in eigen hand en Rusland moet gewoon winnen.

Speelschema EK 2016: Slowakije – Engeland

Daniel Sturridge is tot nu toe de held van Engeland. Zijn 2-1 tegen Wales in de blessuretijd heeft ervoor gezorgd dat Engeland de beste papieren heeft voor deze groep. Want de ploeg van Roy Hodgson is nu verzekerd van een plek in de top drie en vermoedelijk dus ook de achtste finales. Maar groepswinst zou natuurlijk beter uitkomen, want dan zou Engeland een nummer drie treffen uit een andere groep.

Wed op het EK bij 888sport

Slowakije boekte woensdag op het EK ook een belangrijke zege, op Rusland. Vladimir Weiss en Marek Hamsik toonden hun klasse en sleepten de 2-1 overwinning binnen. Slowakije lijkt nu met Wales te strijden om de tweede plek. Verliezen is sowieso slecht, want dan zou Rusland of Wales sowieso boven Slowakije eindigen. Maar misschien moeten de Slowaken  niet rekenen, maar gewoon Engeland proberen te verslaan. En dat kun je zeker, als je Spanje al eens verslagen hebt in de kwalificatie.

EK 2016 Rusland – Wales

Als je twee televisies naast elkaar kunt zetten vanavond, zou ik het doen. Want op die manier kun je deze strijd het beste volgen. Zoals gezegd is nog bijna niks zeker in deze groep. Behalve misschien dat Rusland nog het minste heeft laten zien van de vier landen en daarom laatste staat. Bij Wales is Gareth Bale sterk bezig met één goal per wedstrijd, maar tegen Engeland was het dus niet genoeg.

Wales staat nu nog boven Slowakije vanwege het betere onderlinge resultaat, want ook het doelsaldo van de twee landen is gelijk. Voor Wales is het dus makkelijk rekenen: een beter resultaat boeken dan Slowakije en je bent door naar de achtste finales van het EK 2016. Of beter nog: winnen. Want dat heeft de ploeg van bondscoach Chris Coleman zeker in zich. Als zij hun goede spel op de mat kunnen leggen tegen het zwaar tegenvallende Rusland, zie ik Wales gewoon in de achtste finales komen.

Wedden op EK 2016

Programma EK 2016 vandaag

21.00 Slowakije – Engeland
21.00 Rusland – Wales