Speelschema EK 2016 vandaag De kwartfinales op het EK 2016 beginnen vandaag met twee outsiders tegen elkaar. Polen hoopt als sterk collectief Portugal en vooral Cristiano Ronaldo eronder te houden.

Cristiano Ronaldo neemt Portugal op sleeptouw

Vier wedstrijden op dit EK 2016 en nog geen overwinning in 90 minuten. Dat is de wat triestige balans van Portugal tot nu toe. Maar de ploeg staat wel in de kwartfinale van het EK. De laatste groepswedstrijd tegen Hongarije gaf nog hoop voor liefhebbers van aanvallend voetbal en Cristiano Ronaldo met een 3-3 als uitslag en twee goals voor de ster van Real Madrid.

Verhoogde odds bij 888sport!! Polen @12.00, Portugal @8.00

Maar in de achtste finale tegen Kroatië kwam er 90 minuten lang geen schot op doel en was een last minute goal van Ricardo Quaresma nodig voor de 1-0 zege. Door dit alles hebben we vooral nog een gefrustreerde Cristiano Ronaldo gezien dit EK voetbal. Alleen tegen Hongarije lukte het en verder lukt het zijn team niet om hem een hoofdrol te geven. Tegen Polen zal CR7 waarschijnlijk weer de kar moeten trekken, met hopelijk hulp van Nani, die ook soms kan uitblinken als het moet.

Robert Lewandowski nog niet ontpopt bij Polen

Bij de tegenstander zien we ook een topspeler die het nog niet weet te bolwerken dit toernooi, en dan nog een stukje erger dan Cristiano Ronaldo. Want Robert Lewandowski was dan wel topscorer van de kwalificatie met 13 goals (een gedeeld record), dit toernooi heeft hij pas één schot op doel gelost en nul keer gescoord. Misschien dat hij net als Ronaldo ook ineens als ‘ketchupfles’ los schiet, zoals de Portugese ster het zo mooi omschreef.

Arek Milik kijkt op tegen Cristiano Ronaldo

Maar Polen heeft nog een andere spits die wel een handje heeft van goals maken. Arek Milik kende een goed seizoen bij Ajax. Dit toernooi scoorde hij in de openingswedstrijd de enige goal tegen Noord-Ierland. “Ik heb kansen gehad en misschien was ik soms niet koel genoeg voor het doel, maar ik ben ervan overtuigd dat dat nog komt. Ik voel geen druk en concentreer me op mijn werk doen op het veld. Tegen Portugal is het een nieuw hoofdstuk.”

Voor Milik zal het de eerste keer zijn dat hij Cristiano Ronaldo tegenkomt. “Hij is een wereldspeler, een van de beste ter wereld. Van zulke spelers kun je inspiratie opdoen. Hij is het schoolvoorbeeld van wat je kan bereiken wanneer je niet alleen talent hebt, maar ook keihard wil werken. Het zou mooi zijn als ik hem een keer tegenkom op het veld, maar ik focus me natuurlijk op mijn eigen team en probeer niet te veel ontzag te hebben voor Ronaldo.”

Wedden op Polen – Portugal

Programma kwartfinales EK 2016


Donderdag 30 juni 21.00

Polen – Portugal

Vrijdag 1 juli 21.00

Wales – België

Zaterdag 2 juli 21.00
Duitsland – Italië

Zondag 3 juli 21.00

Frankrijk – IJsland