Speelschema EK 2016 vandaag. Het Europees Kampioenschap voetbal 2016 gaat verder met de achtste finales. Vandaag een aantal outsiders met supersterren: Wales en Gareth Bale komen in actie, net als Cristiano Ronaldo en Portugal.

Speelschema EK 2016 vandaag

Zwitserland – Polen. Maar de dag begint ’s middags met het duel tussen Zwitserland en Polen. Zwitserland had aan twee goals genoeg om als tweede te eindigen in groep A achter Frankrijk. Vooral het defensief sterke spel bracht Zwitserland in deze achtste finales. Ook Polen houdt de boel achterin goed dicht. Twee goals waren voor Polen ook genoeg voor een tweede plek achter Duitsland, maar belangrijker misschien is dat Polen nog geen tegengoal hoefde te slikken.

Het enige minpunt voor Polen is het tegenvallen van spits Robert Lewandowski tot nu toe. De topscorer van de EK kwalificatie met 13 goals heeft dit toernooi nog geen schot op doel gelost. Maar daar heeft Polen eventueel nog Arek Milik voor. Zolang Polen weinig corners weggeeft, kan het loeren op de eigen kansen. Want de twee goals van Zwitserland tot nu toe kwamen uit corners.

Wales – Noord-Ierland

Met het bord op schoot kunnen we kijken naar een Brits duel tussen Wales en Noord-Ierland. Na groepswinst boven Engeland zal Wales met een erg hoog zelfvertrouwen beginnen aan dit duel. Bovendien is hun sterspeler Gareth Bale in uitstekende vorm met drie goals tot nu toe. Maar Noord-Ierland staat natuurlijk niet voor niks in deze achtste finale van het EK.

Het had dit toernooi het minste balbezit (28%), de minste schoten (17), de minste passes en de laagste passnauwkeurigheid. Maar doelman Michael McGovern is bezig aan een ijzersterk toernooi. En een kansje of twee komen er altijd wel voor Noord-Ierland.

Kroatië – Portugal

De uitsmijter van vandaag is een erg interessante. Kroatië is sterk bezig met groepswinst boven Spanje en al vijf gescoorde goals. Maar de Kroatische defensie is niet onbreekbaar, lieten de drie tegengoals al zien. Het zal vooral een treffen worden tussen individuele kwaliteiten. Want Kroatië vertrouwt hevig op het drietal Luka Modric, Ivan Rakitic en Ivan Perisic. Als zij in vorm zijn, maakt Kroatië een goede kans op de EK kwartfinale.

Want aan de andere kant lijken er maar twee spelers op te staan bij Portugal, dat pas in de derde wedstrijd tegen Hongarije (3-3) echt indruk maakte. Het optreden van Cristiano Ronaldo viel erg tegen in de eerste twee duels. Naarstig op zoek naar (persoonlijk) succes, maar misschien iets te veel. In de derde wedstrijd lukte het dan eindelijk, met een prachtige hakgoal tegen Hongarije en ook nog een kopgoal. Zijn medeaanvaller Nani doet het ook nog aardig dit toernooi. Maar als die twee spelers hun beste vorm niet halen, zie ik het somber in voor Portugal.

Wedden op EK 2016

Programma EK voetbal 2016 vandaag

15.00 Zwitserland – Polen
18.00 Wales – Noord-Ierland
21.00 Kroatië – Portugal