EK speelschema vandaag. De groepsfase komt de komende week tot zijn eind. Vandaag speelt Zwitserland tegen Frankrijk en de Haantjes hopen met een goed gevoel naar de achtste finales te gaan. Zwitserland zoekt een punt en Roemenië moet Albanië verslaan.

Speelschema EK 2016 vandaag

Zes punten uit twee wedstrijden is de maximale score voor Frankrijk tot nu toe, maar van harte gaat het absoluut nog niet. Want beide keren ontsnapte het gastland in de slotfase. Vooral Dimitri Payet was van groot belang voor Les Bleus met twee goals. En dat terwijl de man van wie iedereen veel verwachtte, Paul Pogba, erg tegenviel. Het kostte hem zelfs zijn basisplaats voor het tweede duel met Albanië, net als Antoine Griezmann.

Rust Olivier Giroud – Paul Pogba terug

Maar bondscoach Didier Deschamps gaat zijn ploeg weer omgooien. Zo krijgen N’Golo Kanté en Olivier Giroud waarschijnlijk rust vanwege hun eerder opgelopen gele kaart, en mag Blaise Matuidi waarschijnlijk ook uitrusten. Dat geeft dan weer ruimte voor de flamboyante Pogba en Griezmann om hun rentree te maken in de basiself.

Pogba viel nog op in het tweede duel met Albanië, toen hij een obsceen armgebaar maakte nadat Frankrijk had gewonnen. Maar Deschamps vertrouwt erop dat zijn sterspeler het niet kwaad bedoelde. “Hij heeft me uitgelegd wat er is gebeurd. Ik vertrouw hem. Ik weet niet wat hij jullie journalisten heeft verteld. Dat maakt ook niet uit, het gaat erom wat hij tegen mij heeft gezegd.”

Zwitserland bijna in achtste finales EK 2016

Frankrijk is al zeker van de achtste finale op het EK voetbal, Zwitserland lijkt dat zo goed als met vier punten. Maar om het helemaal zeker te maken en Roemenië achter zich te houden, is vandaag minstens een gelijkspel nodig. Beide Zwitserse goals dit toernooi kwamen uit corners. Maar dat is geen afdoende wapen tegen Frankrijk, vindt bondscoach Vladimir Petkovic. “Ik denk niet dat spelhervattingen genoeg zal zijn. We moeten ook goed georganiseerd zijn, compact, veel rennen en veel wil hebben om te voetballen.”

Roemenië tegen Albanië

Meer kopzorgen zijn er voor de bondscoach van Roemenië, Anghel Iordanescu. Met één punt zijn ze nog niet uitgeschakeld op Euro 2016, maar een zege op Albanië is nu wel noodzakelijk. En dan zijn er nog meer zorgen, want tegen Zwitserland vielen liefst drie basisspelers geblesseerd uit: centrale middenvelder Mihai Pintilii, de zeer ervaren linksback Razvan Rat en dubbele doelpuntenmaker Bogdan Stancu. Iordanescu moet nu puzzelen om zijn ploeg in winstmodus te krijgen tegen het ook nog niet officieel uitgeschakelde Albanië.

Wedden op EK 2016 vandaag

Programma EK 2016 vandaag

21.00 uur Zwitserland – Frankrijk
21.00 uur Roemenië – Albanië