Vriendschappelijke interlands – EK 2016. Vanavond om 20:45 uur speelt Spanje een oefenwedstrijd tegen Georgië. De winnaar van Euro 2008 en Euro 2012 zal na het mislukte WK 2014 tijdens het EK voebal in Frankrijk zinnen op eerherstel. De voortekenen zijn vrij gunstig voor de mannen van coach Vicente del Bosque.

Spanje – Georgië EK oefeninterland

De wereldkampioen van 2010 beleefde een boze droom in Brazilië, waar het na twee groepswedstrijden al klaar was met de poging om de titel te verdedigen. Maar bondscoach Del Bosque mocht aanblijven, met de onuitgesproken eis dat hij de bezem door de selectie zou halen en jongere krachten toe zou laten. De besnorde succestrainer heeft inderdaad niet verzuimd om waar nodig met harde hand op te treden. Zo neemt hij niet topspits Diego Costa (Chelsea) mee naar Euro 2016. De geboren Braziliaan heeft nooit kunnen aarden in La Furia Roja.

Ook goals zonder Diego Costa

De EK kwalificatiefase verliep rimpelloos voor Spanje, dat uit tien duels 27 punten haalde. Ook in de vriendschappelijke interlands laat het land weinig steken vallen. In maart werden Italië en Roemenië in uitwedstrijden op een gelijkspel gehouden, in mei werd thuis Bosnië met 3-1 verslagen en vorige week volgde een 6-1 klapper tegen Zuid-Korea. Vier verschillende spelers zorgden voor de goal, als om te illustreren dat Costa helemaal niet nodig is, want het systeem met een “valse negen” (oftewel doorschuivende aanvallende middenvelders) schept veel meer verwarring.

Georgië kanonnenvoer

Georgië was bij de EK voetbal kwalificaties een van de zwakkebroeders. In groep D wisten ze alleen punten te halen tegen Gibraltar en Schotland, terwijl de 5-1 afranseling door Roemenië, vier dagen geleden, aantoont dat er sindsdien niet veel is veranderd. Spanje heeft kortom bewust gekozen voor kanonnenvoer, zodat met een opgeruimd humeur naar Frankrijk kan worden afgereisd.

Wedden op Spanje – Georgië

Programma vriendschappelijke interlands

Dinsdag 7 juni 2016
09:00 Denemarken – Bulgarije
12:00 Australië – Griekenland
12:00 Iran – Kyrgyzstan
13:35 China – Kazachstan
16:00 Uzbekistan – Canada
20:45 Spanje – Georgië

Woensdag 8 juni 2016

19:45 Portugal – Estland