EK 2016 play-offs Noorwegen – Hongarije. Het is weer tijd voor een interlandperiode en voor een voetballand als Nederland is er dan nog weinig te vieren. Er is namelijk geen kwalificatie voor ons te behalen en eigenlijk dienen we de komende tijd alleen nog maar als sparpartner voor landen die wél naar het EK voetbal 2016 in Frankrijk zijn. Toch zijn er ook nog wedstrijden die van groter belang zijn. Vanavond worden namelijk de eerste play-offs gespeeld voor de laatste vier plekken voor het eindtoernooi van volgend jaar. In die play-offs nemen Noorwegen en Hongarije het tegen elkaar op.

Noorwegen – Hongarije

De andere ontmoetingen bestaan uit Bosnië-Herzegovina tegen Ierland, Oekraïne tegen Slovenië en de absolute kraker is zonder twijfel Zweden tegen Denemarken. Ierland en Bosnië-Herzegovina trappen morgenavond voor het eerst af, de overige twee ontmoetingen vinden op zaterdag voor het eerst plaats, de return zal dan op een dinsdag zijn.

Van de twee landen die vanavond spelen heeft Hongarije (@ 5.00) zonder twijfel de beschikking over de meest bekende namen. Toch vindt de bondscoach van de Hongaren, Bernd Storck, dat Noorwegen in de eerste instantie favoriet is voor de kwalificatie (@ 1.90). ‘Ik heb een goed team, maar de Noren hebben veel spelers met ervaring in de Europa League en Champions League. Zoiets speelt een rol in dit soort wedstrijden’, zei Storck, die keeper Gábor Király zijn honderdste wedstrijd ziet keepen in Noorwegen. Zet bij 888sports in dat de ervaren doelman (39) zijn doel schoonhoudt en krijg maar liefst 3.50 terug per ingezette euro.

Maar ook Noorwegen beschikt over bekende namen, zeker voor de eredivisiekenners onder ons. Zo speelt Markus Henriksen al langere tijd een belangrijke rol binnen de selectie en is ook voormalig Vitesse-spits Markus Pedersen weer eens opgeroepen. Hij zat er lang niet bij, maar de bondscoach van Noorwegen verklaart zijn keuze: ‘Bij het samenstellen van de selectie heb ik sterk gekeken naar de vorm van de dag. Ik heb spelers nodig die nú kunnen pieken en daarom zit Pedersen erbij.’ Wanneer de spits scoort en jij hebt dat weten te voorspellen, krijg je maar liefst een quotering van 3.70 op je ingezette geld.

De wedstrijd Noorwegen Hongarije begint vanavond om 20:45 uur is te zien bij Ziggo Sport.

Programma EK voetbal 2016 kwalificatie play-offs

Donderdag 12 november
Noorwegen – Hongarije

Vrijdag 13 november
Bosnië-Herze – Ierland

Zaterdag 14 november
Oekraïne – Slovenië
Zweden – Denemarken