Nederland – Frankrijk, oefeninterland. Het Nederlands Elftal speelt vrijdag 25 maart om 20.45 uur de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2016. Na drie nederlagen voor eigen publiek op rij hoopt Oranje tegen Frankrijk wel als winnaar van het veld te stappen.

De onderlinge balans tussen Nederland en Frankrijk in officiële duels is nipt in het voordeel van het Nederlands Elftal. In 23 wedstrijden was Nederland 10 keer de sterkste, tegenover 9 overwinningen voor Frankrijk. Daarnaast eindigde een interland tussen Oranje en Frankrijk 4 keer in een gelijkspel.

Tijdens vriendschappelijke wedstrijden is Oranje een stuk minder succesvol tegen ‘Les Blues’. Het gastland van het aanstaande Europees Kampioenschap voetbal is namelijk al 53 jaar ongeslagen tegen Nederland. De laatste keer dat de landen elkaar in vriendschappelijk verband ontmoetten was op 5 maart 2014 in Parijs. Frankrijk won deze wedstrijd dankzij treffers van Blaise Matuidi en Karim Benzema met 2-0.

Mogelijk drie debutanten Oranje

Timo Letschert, Vincent Janssen en Rick Karsdorp kunnen vrijdag hun officiële debuut maken in het Nederlands Elftal. Letschert en Janssen werden in eerste instantie al opgeroepen door Blind, dit was voor Karsdorp niet het geval. De rechtsback van Feyenoord mocht zich pas bij Oranje voegen nadat meerdere spelers zich hadden afgemeld voor deze interlandperiode.

Voor Janssen is het vrijwel zeker dat hij zijn eerste minuten gaat maken. De AZ-speler verkeert dit seizoen in bloedvorm en was al 20 keer trefzeker in 28 duels. Letschert, die dinsdag nog uitviel tijdens de training, en Karsdorp zullen nog even geduld moeten hebben. Toch is een debuut niet geheel uit te sluiten, aangezien Danny Blind waarschijnlijk in een 5-3-2 formatie zal gaan starten. Posities genoeg om een van de debutanten de kans te geven te ruiken aan het hoogste niveau.

Frankrijk favoriet tegen Nederland

Bookmaker 888Sport heeft Frankrijk @2.05 aangewezen als favoriet voor de oefenwedstrijd tegen Nederland @3.75. Het is wellicht interessanter om verder te kijken dan alleen te kiezen voor het thuis- of uitteam. Zo kan een weddenschap op ‘both teams to score’ al 1.98x het ingelegde bedrag opleveren.

Gezien zijn status als goalgetter is het geen vreemde gedachten dat Klaas-Jan Huntelaar @3.95 doeltreffend is voor Oranje. Liefhebbers kijken ook uit naar het debuut en een eventuele eerste goal voor AZ-aanvaller Vincent Janssen @4.10. Aan Franse zijde zullen Anthony Martial @3.45 en Antoine Griezmann @3.20 graag willen scoren voor hun vaderland.

Wij verwachten zelf een spannende en open wedstrijd waarin meer dan 3.5 doelpunten (@4.10) gaan vallen. De uitslag die wij verwachten in de Amsterdam ArenA is een 1-3 eindstand @18.00