Nabeschouwing Nederland – Mexico. Waar het de perfecte generale repetitie voor Guus Hiddink had moeten zijn, werd het de zoveelste tegenslag voor het Nederlands Elftal. In de Amsterdam Arena werd de oefenwedstrijd met 2-3 verloren van Mexico. Oranje was op Robin van Persie na op volle oorlogssterkte en zal dus met knikkende knieën richting zondag werken.

Slecht begin voor oranje

Krul, Willems, Vlaar, Veltman, Van Rhijn, Daley Blind, Affelay, Sneijder, Depay, Klaas Jan Huntelaar en Robben. Dit waren de elf spelers die het mochten gaan doen tegen Mexico. Zes van deze spelers waren er ook bij in Brazilië, toen Nederland de wonderbaarlijke comeback tegen Mexico bewerkstelligde. Genoeg dus om te weten waar de kracht van Mexico ligt. Helaas voor Hiddink waren Jetro Willems en Ricardo van Rhijn er niet bij in die wedstrijd en dat was te zien. Willems, die na een lange tijd van afwezigheid weer eens mee mocht doen bij Oranje, had geen grip op een weergaloze Carlos Vela. Het was dan ook diezelfde Vela die met een mooi schot Tim Krul al na acht minuten kansloos liet. Aan de andere kant had de Ajax-back veel moeite met de PSV-middenvelder Guardado die over het hele veld zwierf. Toen sterkhouder Ron Vlaar ook nog eens uitviel met een onbekende blessure, stond er weer een onvervaren en kwetsbare defensie.

‘Totale chaos’

Dat de kranten bij een nieuw verlies van Oranje weer vol zouden staan met klachten over de spelers en coach was te verwachten. ‘Totale chaos’ kopt de Volkskrant. Toch zijn veel van de koppen enigszins overdreven. Het veldspel van Nederland was zeker niet slecht en het was bij vlagen dreigend van de flanken. Robben was in vorm en wanneer het bij Affelay en Memphis Depay allemaal wat meer mee zit staat er toch wel degelijk genoeg voetballend vermogen op het veld. Dit geldt ook voor Wesley Sneijder. Hoewel de Nederlandse nummer 10 enorm uit vorm is, maakt hij tegen Mexico wel op schitterende wijze de gelijkmaker. Vervolgens was het wederom Vela die scoorde voor Mexico. Real Madrid-spits Javier Hernandez doet daarna nog eens waar hij goed in is: 1-3. Dat Blind vervolgens nog een bal van 25 meter in de kruising schiet, mag niet meer baten. Oranje was niet sterk genoeg voor Mexico, gelukkig is Letland van een iets andere orde.

Lees hier het live verslag van Nederland – Mexico.