Ierland – Nederland vriendschappelijke interland. Het Nederlands Elftal speelt vrijdag 27 mei vanaf 20:45 uur uit tegen Ierland. Oranje warmt zich op voor de kwalificatie voor het WK 2018, terwijl de Ieren een doel op korte termijn hebben: het EK 2016.

Ierland zal vermoedelijk de spelers in de wei laten die het ook weldra in Frankrijk voor het land moeten doen. Oftewel, John O’Shea, Seamus Coleman, Shane Long en Robbie Keane. De Nederlandse bondscoach Danny Blind zal in Dublin juist wat dingen moeten uittesten en informatie opdoen, waarmee hij het geraamte kan smeden voor het Oranje van de toekomst.

Ierland – Nederland vriendschappelijke interland

Toch zijn er ook nu nog wat mannen opgeroepen, waarvan het erg dubieus is dat ze er over twee jaar nog het oranjekleurige shirt mogen dragen. Ron Vlaar en Wesley Sneijder zijn boven de dertig. Klaas-Jan Huntelaar heeft zich afgemeld voor deze reeks oefeninterlands, vermoedelijk omdat hij voelt dat zijn tijd bij Nederland er ook wel opzit.

Een opvallende aanwezige in de selectie is Kevin Strootman. De 26-jarige verdedigende middenvelder liep het WK 2014 mis door een kruisbandblessure en heeft sowieso sinds begin 2014 erg weinig speelminuten gemaakt. “Mijn knie voelt goed, de angst is weg”, zegt de speler van AS Roma. Een basisplaats lijkt niet logisch, gezien zijn recente medische geschiedenis. Al kan in een friendly uiteraard onbeperkt worden gewisseld. Voor AZ-spits Vincent Janssen is een startpositie zeker niet uitgesloten. De doelpuntenmachine werd topscorer van de Eredivisie en heeft tegen Engeland ook al zijn eerste treffer als international gemaakt.

De vermoedelijke basis Oranje

Natuurlijk is het trainingskamp in Portugal belegerd door journalisten, die aan de hand van de uitgedeelde hesjes trachten de basiself te distilleren. Dit is zo ongeveer wat de algemene verwachting is: Jasper Cillessen; Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Daley Blind, Jetro Willems; Kevin Strootman, Riechedly Bazoer, Georginio Wijnaldum; Quincy Promes, Vincent Janssen en Memphis Depay.

Ierland speelde zich richting Euro 2016 via een derde plek in groep D en vervolgens een 3-1 totaaluitslag in de play-offs tegen Bosnië. Nederland won elf van de 21 eerdere onderlinge duels, Ierland zeven. In de acht vriendschappelijke matches domineerde Ierland met vijf zeges.

Wedden op Ierland – Nederland

Terend op zijn rap afbrokkelende reputatie is Nederland toch nog favoriet bij de bookmakers. Een zege van Oranje noteert 2.25, gelijkspel 3.20 en winst van Ierland 3.40. Een open duel ligt in het verschiet (wat het met de gatenkaas achterin bij Oranje sowieso altijd is). De optie “beide teams scoren” staat op 2.00. Maak nu je wedaccount voor het EK in orde bij 888Sport. Een weddenschap maakt iedere wedstrijd zoveel spannender. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug bij een juiste voorspelling!