Ierland – Duitsland EK 2016 kwalificatie. Wereldkampioen Duitsland is niet ver meer van het EK voetbal 2016 verwijderd, maar dat wil niet zeggen dat de klus vanavond makkelijk wordt. De manschappen van bondscoach Joachim Löw gaan namelijk op bezoek bij Ierland.

Ierland – Duitsland

Duitsland kende een valse start van de EK-kwalificatie en verspeelde punten tegen Polen (2-0) en Ierland (1-1). Inmiddels heeft de wereldkampioen zich inmiddels opgericht en is de koppositie in Groep D in handen. Dankzij de recentelijke 3-1 overwinning op Polen hebben de Duitsers een voorsprong van twee punten op dat land. Met Ierland, dat vanavond in Dublin onder toeziend oog van ongeveer vijftigduizend mensen de tegenstander is, moet de ploeg echter nog wel rekening houden. De Ieren staan derde en kunnen de koploper bij een overwinning tot op één punt naderen. En dan is directe plaatsing voor het EK 2016 ineens niet zo zeker meer.

Een punt is daarentegen genoeg voor Duitsland om zich te verzekeren van een ticket voor het evenement in Frankrijk. Zoals gezegd moest de ploeg van Löw daar eerder genoegen mee nemen tegen de Ieren, want het heenduel in Duitsland eindigde in een 1-1 gelijkspel. Destijds zorgde John ‘O Shea diep in blessuretijd voor een flinke kater door Ierland langszij te schieten. Ierland heeft er sowieso een handje van om in de laatste minuten van een wedstrijd toe te slaan. Zo deed de ploeg van bondscoach Martin ‘O Neill dat in het thuisduel met Georgië (1-0) en Polen (1-0).

Duitsland favoriet in duel met Ierland

Ierland zal vanavond eigenlijk moeten winnen van Duitsland om uitzicht te houden op het EK voetbal 2016. De achterstand van twee punten op Polen kan anders oplopen naar vijf punten en met het uitduel in Warschau nog voor de boeg is dat geen prettig vooruitzicht. Ierland moet in ieder geval de derde plaats in handen houden om zich te plaatsen voor de play-offs. Schotland heeft namelijk vier punten minder en een relatief eenvoudiger programma met wedstrijden tegen Polen (thuis) en Gibraltar (uit). De Duitse bondscoach Löw waarschuwt de Ieren alvast voor vanavond. “Na de onderbreking in de zomer heeft ons team zich weer teruggeknokt. Ons vertrouwen en onze optredens zijn beter dan vorig jaar na het WK. Het was erg belangrijk dat we in september zes punten zouden pakken en nu staan we er weer goed voor”, zo meldde hij op de persconferentie.