Gibraltar – Duitsland. Dat het eigenlijk helemaal geen schande was om van de Verenigde Staten te verliezen bleek wel nadat Team USA ook had afgerekend met Duitsland. De Duitse ploeg van Joachim Löw, die sterren als Thomas Müller, Manuel Neuer en Reus thuis heeft gelaten, verloor in eigen huis met 1-2 van de Amerikanen onder leiding van Duitser Klinsmann. Voor vandaag staat er wellicht een iets makkelijker potje op het programma. In de EK-kwalificatie-wedstrijdvan vanavond is Gibraltar de tegenstander. Een makkie voor de wereldkampioen, zo lijkt het. Gibraltar wist in vijf wedstrijden namelijk pas een keer te scoren en kreeg er al 27 tegen. Een puntentotaal van 0 punten sluit hier mooi bij aan.

Spannende poule EK 2016 kwalificaties

Een flink aantal doelpunten aan Duitse zijde ligt dan ook in de lijn der verwachting. En dat is maar goed voor de Duitsers ook, want het doelsaldo kan zomaar eens een grote rol gaan spelen in Groep D. Het verschil tussen nummer een, Polen, en de nummer vier, Ierland, is namelijk slechts drie punten. Daar tussen bevinden zich dus nog Duitsland op plek twee en Schotland op plek drie. De landen die daaronder hangen zijn dus Gibraltar en Georgië. Georgië behaalde tot nu toe slechts drie punten en lijkt daarmee ook uitgeschakeld voor kwalificering. Een leuke poule dus.

Gibraltar – Duitsland: Geen Reus maar Schurrle

Duitsland kan dus goede zaken doen als het vandaag ruimt wint van een de voetbaldwergen van Europa. Die Mannschaft staat nu nog in punten gelijk met Schotland maar die hebben onlangs tegen Gibraltar gespeeld waardoor Duitsland qua doelsaldo een flink gat kan slaan. Borussia Dortmund-vedette Marco Reus zal ze in ieder geval niet gaan scoren voor Duitsland. Löw had hem op de stand-by list gezet voor deze wedstrijd maar zal uiteindelijk toch worden thuisgelaten. De reden dat hij niet meeging was dat hij een zwaar seizoen kende met veel blessures. Favoriet voor de meeste doelpunten is vanavond dan ook Andre Schurrle. De middenvelder annex aanvaller van Vfl Wolfsburg stond tegen de Verenigde Staten in de spits en laat in het Duitse shirt regelmatig zien dat hij makkelijk het net vindt.

Gibraltar – Duitsland

De EK 2016 kwalificatie wedstrijd Gibraltar – Duitsland begint vanavond om 20:45 uur.