Frankrijk – Roemenië, EK 2016 groepsfase. Frankrijk heeft de eerste wedstrijd moeizaam gewonnen met 2-1. Payet en Giroud hebben voor Frankrijk gescoord.

Eindelijk! Het EK voetbal gaat van start. Op de eerste dag zien we natuurlijk thuisland Frankrijk in actie. Zij openen dit Europees Kampioenschap tegen Roemenië.

Frankrijk – Roemenië EK 2016 groepsfase

Natuurlijk zijn de usual suspects weer aan te wijzen als favorieten voor de titel: wereldkampioen Duitsland, regerend Europees kampioen Spanje en als grootste favoriet gastland Frankrijk. Want bondscoach Didier Deschamps heeft een breed palet aan sterren in zijn EK selectie. Hij durfde het zich zelfs te veroorloven om Karim Benzema thuis te laten. Maar genoeg toppers over.

Want Karim Benzema kan wel makkelijk scoren in de Primera División bij Real Madrid, dat kan een andere Fransman in Madrid ook. Antoine Griezmann is de spits van dienst bij Atlético Madrid. Maar ook veel ogen zullen gericht zijn op Paul Pogba. De extreem getalenteerde middenvelder van Juventus die ook begeerd wordt door FC Barcelona. De pas 23-jarige Pogba is de spil van dit sterke Franse team op het EK.

Roemenië hoopt op tweede plaats

Na acht jaar is Roemenië er weer bij op een eindtoernooi. Het land werd tweede in de kwalificatiegroep van kleine landjes. Want Noord-Ierland werd nota bene groepswinnaar. Maar goed, erbij is erbij. Bondscoach Anghel Iordanescu heeft een redelijk ervaren selectie gekozen met echter weinig bekende namen voor ons. Aanvoerder Vlad Chiriches van Napoli kan misschien een belletje doen rinkelen. Ongeveer de helft van de selectie speelt in Roemenië en de rest vooral in Oost-Europa en Turkije.

Dus tegen Frankrijk is het een beetje het verhaal van David en Goliath. Roemenië zal dan ook blij zijn dat het geen poule des doods heeft gekregen bij de loting. De groep wordt namelijk verder gevuld door Albanië en Zwitserland, ook allebei nummers twee van hun kwalificatiegroep. Dus een resultaat tegen Frankrijk zou leuk zijn, maar is niet per se nodig.

Wedden op Frankrijk – Roemenië

Wedden op het EK? Frankrijk gaat met zelfvertrouwen dit EK voetbal in. Want dit jaar eindigden alle vier de oefeninterlands in een zege. Achtereenvolgens versloegen ze Nederland, Rusland, Kameroen en Schotland. Maar puur op basis van kwaliteit is Frankrijk sowieso superieur aan Roemenië. Dat ziet bookmaker 888Sport ook en zij zetten 1.31 op een zege van de Franse haantjes. Roemenië noteert 13.50 op de zege en een gelijkspel staat op 5.35. Een goal van Antoine Griezmann staat op 2.25 en eentje van Paul Pogba op een mooie 2.95.