EK 2016 speelschema vandaag. Woensdag 15 juni staan er weer drie duels op het menu van Euro 2016. Rusland tegen Slowakije om 15:00 uur, waarna om 18:00 uur Roemenië en Zwitserland aftrappen. Om 21:00 uur tracht Frankrijk zich definitief te plaatsen voor de tweede ronde tegen Albanië.

EK 2016 speelschema vandaag: Rusland – Slowakije

Laten we voor het toernooi en het Russische elftal hopen, dat Russische fans inmiddels de agressie uit hun lijf hebben gemept en zich niet meer zullen misdragen. Doen ze dat wel weer, dan dreigt uitsluiting voor Rusland. Sportief gezien kan Rusland niet klagen met de 1-1 tegen Engeland, die in de slotminuut tot stand kwam en tegen de verhoudingen in was.

Slowakije ging onderuit tegen Wales en heeft de punten dus hard nodig. Negen keer eerder troffen de landen elkaar en Rusland won driemaal en verloor tweemaal. De Russen hebben moeite met het doel schoonhouden op een EK voetbal. Dat lukte slechts in twee van de vorige zestien EK-duels. Het huidige Slowakije herstelt zich snel van nederlagen, want sinds oktober 2013 is niet tweemaal op rij verloren.

Roemenië tegen Zwitserland

Zwitserland heeft op het EK 2016 al drie punten in te de tas na de 0-1 winst op Albanië. De Roemenen hadden lange tijd zicht op een puntje tegen Frankrijk, tot een zondagsschot van Payet de 1-2 nederlaag verzegelde. De twaalf eerdere onderlinge duels leverden voor elk land vijf zeges op. Een match winnen op een EK is voor de Roemenen erg lastig. Dat lukte maar in een van de veertien eerdere pogingen. In die reeks werd slechts eenmaal een clean sheet behouden. De Zwitsers hebben nog nooit twee partijen gewonnen op één EK voetbal.

EK 2016 Frankrijk tegen Albanië

Natuurlijk waren er wat zenuwen zichtbaar in de openingsmatch van Frankrijk. Een vloeiende masterclass was het niet en dat hoefde het ook nog niet te zijn. Dit team bulkt van de kwaliteit, dat was wel zichtbaar, en heeft naast Payet nog meer mannen die vanuit niets een partij kunnen beslissen.

Albanië streed dapper tegen de Zwitsers, zocht ook zelfs met tien man met kracht en snelheid de aanval op, maar is simpelweg te gelimiteerd om deze zomer iets te bereiken. Daarnaast is voor deze wedstrijd captain Cana geschorst.

Wedden op EK voetbal 2016

De Franse Haantjes voelen zich wel thuis in het Stade Vélodrome te Marseille. Daar wonnen ze zeven van de vorige elf interlands en verloren ze slechts eenmaal (tegen Argentinië). Winst van Les Blues op Albanië noteert bij bookmaker 888Sport @1.22, gelijkspel @6.55 en een shock van Albanië @19.00. We tippen dat de Franse aanvalspotentie er uit komt, leidend tot minstens drie goals. De over 2,5 goals noteert @1.81. Lees ook: wedden op EK voetbal.

Speelschema EK 2016 vandaag

woensdag 15 juni

15:00 Rusland – Slowakije
18:00 Roemenië – Zwitserland
21:00 Frankrijk – Albanië