Speelschema EK 2016 vandaag. Een echte topdag vandaag op het EK 2016. Want regerend Europees kampioen Spanje speelt vandaag en we hebben de groep des doods met België, Italië en Zweden.

Spanje – Tsjechië

Als eerste vandaag, om 15.00 uur, zien we Spanje in actie op het EK voetbal. De ploeg van Vicente del Bosque is met een apart gevoel afgereisd naar Frankrijk, want de laatste oefeninterland tegen Georgië ging met 0-1 verloren. Maar Spanje heeft natuurlijk een overdaad aan kwaliteit die het op dit toernooi kan laten zien. Met een karrenvracht aan spelers van FC Barcelona en Atlético Madrid en andere topclubs zou Tsjechië verslagen moeten kunnen worden.

Tsjechië is natuurlijk ook niet voor niets op dit EK, maar het heeft een stuk minder sterren dan Spanje. Daarom zet bookmaker 888Sport ook 1.42 op een overwinning van Spanje en liefst 9.50 op een zege van Tsjechië. Als je echt vertrouwen hebt in Spanje, kun je ook inzetten op de 2.90 op minimaal drie goals. Voor een doelpuntenmaker bij Spanje zou ik kijken naar spits Álvaro Morata op 2.07.

Ierland – Zweden EK 2016

En dan komen we bij de groep des doods aan. Om 18.00 uur begint Ierland tegen Zweden, met natuurlijk alle ogen gericht op Zlatan Ibrahimovic. Maar ook Ierland heeft een spits van formaat. Robbie Keane heeft met 67 goals namelijk vijf interlandgoals meer dan Zlatan. Hopelijk wordt het dus ook een spetterende wedstrijd in het Stade de France.

Zweden is met 2.40 de lichte favoriet tegen de 3.50 van Ierland. Een gelijkspel noteert 3.10 bij 888sport. Maar het hopen is dus op vuurwerk en veel goals. De ‘both teams to score’ staat al op een erg mooie 2.23 en minimaal drie goals in de wedstrijd op 2.65. Nog een stukje hoger dan al deze odds staat natuurlijk een optie die veel mensen zullen overwegen: 3.85 op de wincast van winst voor Zweden met een goal van Zlatan Ibrahimovic.

België – Italië EK groepsfase vandaag

Het topduel is voor het laatst bewaard. De Rode Duivels openen hun toernooi tegen het altijd lastige Italië. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots heeft het moeilijk gehad met veel blessureleed, maar heeft nog veel topspelers over natuurlijk. Bij Italië is de grootsheid er een beetje vanaf sinds de verloren finale vier jaar geleden.

Daarom ben ik het eens met bookmaker 888Sport dat ze België als favoriet noteren voor deze wedstrijd met 2.52 op een overwinning. Italië staat op 3.40 om drie enorm belangrijke punten weg te slepen uit dit duel. Ik verwacht eigenlijk veel van het middenveld van België in dit duel en dan voornamelijk van sterspeler Kevin De Bruyne. De man van Manchester City staat op 4.00 om in dit duel trefzeker te zijn.

Speelschema EK 2016 vandaag – 13 juni

15.00 uur Spanje – Tsjechië
18.00 uur Ierland – Zweden
21.00 uur België – Italië