Duitsland – Polen. Duitsland neemt het vanavond om 20.45 uur op in een EK 2016 kwalificatiewedstrijd tegen Polen. Joachim Low wist dat hij veel nieuwe spelers nodig zou hebben nadat een aantal dragende spelers hun interlandcarrière na het wereldkampioenschap beëindigd hadden. Zo namen Lahm, Mertesacker en Klose afscheid van het nationale team. Low werd door het gemis van deze spelers en een waslijst aan blessures gedwongen z’n opstelling flink om te gooien.

Bellarabi en Kruse bij Die Mannshaft

Low zal het in Polen naast de vaste krachten die afscheid hebben genomen van het nationale team ook moeten doen zonder een flink aantal geblesseerde basisspelers.
Zo zijn Bastian Schweinsteiger, Howedes, Mesut Özil, Khedira, Schmelzer en Mario Gomez er sowieso niet bij. Daarnaast trainde Schurrle nog niet met de selectie mee en is ook Podolski nog niet helemaal fit. Draxler kampte het begin van deze week nog met griep en is ook nog een vraagteken voor dit duel. Low riep door al deze personele problemen middenvelder Karim Bellarabi van Leverkusen en aanvaller Max Kruse van Borussia Mönchengladbach op. De kans is groot dat deze twee in actie zullen komen tegen Polen.

Max Kruse haalde de selectie voor het WK in Brazilië net niet. Voor Bellarabi, die ook een Marokkaans paspoort bezit, is dit de eerste keer dat hij bij de Duits selectie zit.
Low zei het volgende over het selecteren van de aanvallende middenvelder: ‘Karim had ook de keuze voor Marokko te spelen maar hij stond al langer bij ons op de radar. Na z’n uitstekende prestaties bij de club verdiend hij een kans. Karim is erg sterk in 1-op-1 situaties en een prima alternatief om ook in de aanval te gebruiken.

Alle ogen op Lewandowski

Bij Polen zullen alle ogen gericht zijn op Robert Lewandowski, de spits van Bayern München maakt een zeer goede indruk in de eerste zeven duels van de competitie en wist tot nu toe al vier doelpunten te maken. Robert Lewandowski ziet kansen voor Polen in Warschau: ‘Ik ken veel spelers van Duitsland, ik heb er met een aantal samegespeeld bij Dortmund en nu bij Bayern. Met alle absenties bij Duitsland staat er een geheel nieuw elftal. We zijn zeker niet kansloos’. Het duel tussen Polen en Duitsland wordt vanavond om 20.45 uur afgetrapt.

Programma EK kwalificatie

zaterdag 10 oktober
18:00 uur – Armenië vs Servië
18.00 uur – Ierland vs Gibraltar
18.00 uur – Schotland vs Georgië
20.45 uur – Albanië vs Denemarken
20.45 uur – Finland vs Griekenland
20.45 uur – Noord-Ierland vs Faeröer Eilanden
20.45 uur – Polen vs Duitsland

zondag 11 oktober
18.00 uur – Oostenrijk vs Montenegro
18.00 uur – Estland vs Engeland
18.00 uur – Rusland vs Moldavië
18.00 uur – Oekraïne vs Macedonië
20.45 uur – Wit Rusland vs Slowakije
20.45 uur – Litouwen vs Slovenie
20.45 uur – Luxemburg vs Spanje
20.45 uur – Zweden vs Liechtenstein