Duitsland – Ierland. Duitsland verloor afgelopen weekend verrassend het beladen onderonsje tegen Polen met 2-0. De ploeg van bondscoach Joachim Low moest met een compleet andere selectie dan die van het wereldkampioenschap in Brazilië tegen de Polen aantreden. Zo namen Klose, Lahm en Mertesacker afscheid van interlandvoetbal en had Low een waslijst aan geblesseerde spelers. Vanavond tegen Ierland zal Die Mannshaft het slippertje direct recht willen zetten.

Kansen voor Duitsland, de punten voor Polen

De 2-0 overwinning voor Polen geeft het spelbeeld van de wedstrijd alles behalve goed weer. De Duitsers waren een stuk beter en creëerde een aantal zeer goede kansen.
Met name debutant Bellarabi maakte een goede indruk bij het vernieuwde Duitsland maar wist met twee goede pogingen toch niet tot scoren te komen. Na een fout van Manuel Neuer kon Ajacied Milik de 1-0 op het scorebord koppen. Daarna kwam Polen er onder leiding van Robert Lewandowski met een counter snel uit en wisten ze de score te verdubbelen.

Ierland met zevenklapper op zak naar Duitsland

Ierland staat momenteel samen met Polen bovenaan in groep D. Een 1-2 overwinning op Georgië werd opgevolgd door een 7-0 overwinning op Gibraltar. Robbie Keane was bij de zevenklapper de gevierde man, hij schoot tegen Gibraltar een record van Marco van Basten aan diggelen. Niet eerder in de historie van het Europese kwalificatietoernooi had een speler zo vroeg in een wedstrijd al drie goals gemaakt. Het record stond 24 jaar lang op naam van ‘San Marco’ hij scoorde in 1990 binnen 23 minuten drie doelpunten tegen Malta.

De aanvaller van Los Angeles Galaxy heeft naast het record van de drie snelste goals, ook het record als nieuwe topscorer aller tijden in de EK-voorronde met 21 treffers. Hiermee staat hij twee doelpunten voor op Jon Dahl Tomasson en Hakan Sukur.

Programma 14 oktober

20.45 uur – Denemarken – Portugal
20.45 uur – Faeröer Eilanden – Hongarije
20.45 uur – Finland – Roemenië
20.45 uur – Duitsland – Ierland
20.45 uur – Gibraltar – Georgië
20.45 uur – Griekenland – Noord Ierland
20.45 uur – Polen – Schotland
20.45 uur – San Marino – Zwitserland
20.45 uur – Servië – Albanië