Bosnië-Herzegovina – België. Na de 6-0 overwinning van België tegen Andorra staan de Rode Duivels vandaag aan de vooravond van het lastigste duel uit poule B. België gaat namelijk op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. De Oostblokkers draaiden voorafgaand aan het WK 2014 een zeer goede en imposante kwalificatiereeks maar wist tot nu toe in de groepsfase voor het EK nog niet te overtuigen. Toch hebben de Bosniërs een goede ploeg en zal het voor België een zeer lastig duel worden.

Serieuze kwaliteit bij Bosnië

Bosnië wacht nog op de eerste overwinning in de groepsfase. In eigen land werd tegen Cyprus een vroege 1-0 voorsprong wegegeven waardoor de ploeg uiteindelijk met 1-2 verloor en in Wales kwam de ploeg van coach Susic niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Toch heeft Bosnië een zeer goede selectie met veel kwaliteit. Met Pjanic, Hajrovic, Hadzic, Besic en Lulic op het middenveld om Dzeko en Ibisevic in de aanval te voorzien van aanvoer heeft Bosnië een zeer goed elftal dat snel kan schakelen van het middenveld naar de aanval.

De problemen bij Bosnië zitten vanavond echter in de defensie. Spahic en Kolasinac zijn normaal gesproken basisspelers, zij zijn er vanavond niet bij door blessureleed.

Op heb middenveld kan Bosnië niet beschikken over Salihovic van Hoffenheim, ook hij staat aan de kant met een blessure.

Vleugelflitser Hazard fit

Eden Hazard werd uit voorzorg tegen Andorra gespaard en bondscoach Wilmots gaf direct daarna aan dat Hazard sowieso tegen Bosnië zou spelen. België zou met een overwinning op Bosnië een belangrijke gooi naar de groepswinst doen. Hoewel er nog flink wat wedstrijden te gaan zijn, zijn het uitduel van vanavond en het uitduel tegen Wales op papier de moeilijkste wedstrijden voor de Rode Duivels.

Bij België is Witsel er vanavond sowieso niet bij en is Kompany een twijfelgeval.
Het vraagteken rondom Kompany is de grootste hoofdbreker voor Wilmots.
De wedstrijd tussen Bosnië en België wordt vanavond om 20.45 uur afgetrapt.

Programma EK kwalificatie

Maandag 13 oktober 2014
18.00 uur – Kazachstan – Tsjechië
20.45 uur – Andorra – Israël
20.45 uur – Bosnië Herzegovina – België
20.45 uur – Kroatië – Azerbeidzjan
20.45 uur – IJsland – Nederland
20.45 uur – Letland – Turkije
20.45 uur – Malta – Italië
20.45 uur – Noorwegen – Bulgarije
20.45 uur – Wales – Cyprus