België – Andorra. Vanavond 20.45 uur starten de Rode Duivels hun kwalificatiereeks voor het EK 2016. De Belgen kunnen naar verwachting direct gaan werken aan hun doelsaldo, Andorra komt namelijk op bezoek. België is zonder enige twijfel de favoriet voor de groepswinst in poule B. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots zit verder namelijk bij Wales, Bosnië-Herzegovina en Israël in de poule.

Resultaat WK biedt Rode Duivels hoop

België haalde op het WK 2014 de kwartfinales waarin ze uiteindelijk werden verslagen door verliezend finalist Argentinië. Hoewel België dit WK geen spetterend voetbal heeft laten zien biedt het resultaat onze Zuiderburen toch de nodige hoop. De huidige selectie van België kent zeer veel talent, het is alleen de vraag wanneer dit er eindelijk uit komt op een groot toernooi. Voor het duel van vanavond zijn in ieder geval alle grote namen in de vorm van Hazard, Romelu Lukaku, Mertens, Chadli, Dembele, Kompany en Alderweireld opgetrommeld.

Andorra wil dubbele cijfers voorkomen

Voor Andorra is de reis richting België alles behalve een pretje. Hoewel Andorra ten opzichte van jaren geleden de schade tegen grote landen beter weet te beperken zijn ze toch al 68 wedstrijden op rij zonder overwinning. Andorra verloor de openingswedstrijd van de kwalificatiereeks nipt met 1-2 van Wales nadat ze vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong waren gekomen.

Belgische selectie nagenoeg fit

België zal naar waarschijnlijkheid met de sterkste opstelling starten tegen de voetbaldwerg. Courtois en Hazard zijn twijfelgevallen na het duel van afgelopen weekend tegen Arsenal en ook Kevin Mirallas van Everton kampt sinds afgelopen weekend met een blessure.

Vermoedelijke opstelling België – Andorra

België : Courtois ; Alderweireld , Kompany , Lombaerts , Vertonghen ; Hazard , Witsel , Defour , Chadli ; De Bruyne ; Lukaku
Andorra: Pol ; Rubio, Garcia , Loma , Maneiro ; Vales , Ayala ; Lorenzo , Peppe , Martinez ; Riera