Copa América 2015. Al jaren is hij een veelbesproken onderwerp bij de koffieautomaat op het werk: Lionel Messi. De Argentijnse superster die zijn geld verdient bij FC Barcelona wordt al sinds zijn jeugd geroemd om zijn mooie spel dat hij ook nog eens weet te combineren met efficiëntie. Maar, er is altijd een maar. Messi zou bij zijn land namelijk minder floreren dan bij zijn club en dit wordt hem dan ook verweten door de Argentijnse aanhang. Daarnaast, Messi zou de grootheden als Maradona en Pelé pas kunnen evenaren wanneer hij daadwerkelijk een grote prijs zou winnen met zijn land. Gisteren gaf Leo een duidelijk signaal af naar zijn criticasters. De halve finale van de Copa América eindigde in 6-1.

Geen goals, wel assists

En nee, het was geen dubbele hattrick van de behendige dribbelaar. Sterker nog, Messi wist tegen Paraguay geen enkel geen enkel doelpunt te maken. En toch speelde hij zelden zo een goede wedstrijd in het Argentijnse shirt. Met twee bepalende acties en daarbij behorende assists zorgde hij er voor dat zijn land voor de tweede keer in twee jaar een finale bereikt van een groot internationaal toernooi.

Paraguay verrast in Copa América 2015

En zo eenvoudig was dat nog niet, tegen het stuntende Paraguay. De Paraguayanen kwamen namelijk verrassend de groepsfase door en schakelde daarna zelfs Brazilië uit na strafschoppen. Ook tegen Argentinië kwamen ze nog even knap terug na de wervelwind van Messi en de zijnen. Vlak voor rust maakte Barrios nog de aansluitingstreffer waardoor het gevoel nog even terugkwam dat er iets te halen viel. Vlak na de rust maakte Di Maria echter een einde aan alle onzekerheid door de 3-1 binnen te schieten op aangeven van de goed spelende Pastore.

Copa América 2015 finale: Chili – Argentinië

Het betekent voor Argentinië dus niks minder dan de tweede finaleplek in twee jaar, nadat op het WK ook al ten kosten van Nederland de finale werd behaald. Toen werd er in die eindstrijd verloren van Duitsland, dit maal mogen de Argentijnen het proberen tegen gastland Chili. Chili schakelde in de halve finale Peru uit en kan het eerste land worden dat ooit in eigen huis de Copa América wint. De wedstrijd tussen Argentinië en Chili zal komende zondag om 22:00 Nederlandse tijd worden afgewerkt.