Chili – Uruguay Copa América 2015. De groepsfases van de Copa América zitten er weer op en dat betekent dat we aan de kwartfinales kunnen gaan beginnen. De acht ploegen die nog over zijn, zijn: Chili, Brazilië , Argentinië, Peru, Bolivia, Colombia, Uruguay en Paraguay. Vanavond is het de beurt aan gastland Chili om de kwartfinales te openen en zij zullen dit doen tegen Uruguay. Meteen een wedstrijd om naar uit te kijken dus en laat er nu net een hoop gebeurd zijn bij deze twee ploegen deze week.

Chili – Uruguay: Vidal en Cavani

Twee spelers die bestemd waren om de kwartfinale te spelen raakten namelijk in opspraak en beiden had het iets te maken met een auto ongeluk. Aan de kant van Uruguay is het nog onzeker of topschutter Edison Cavani dit seizoen verder in actie komt. Zijn vader is gearresteerd nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeluk en dit lijkt reden genoeg voor de Paris Saint-Germain-spits om terug te keren naar Uruguay. Een vervelende situatie voor Uruguay, die ook sterspeler Luis Suarez al moeten missen tijdens dit toernooi. Bij Chili is het Arturo Vidal die in opspraak raakte, hij werd eerder deze week aangehouden nadat hij bij een ongeluk betrokken was met een slok te veel op. Wonderbaarlijk genoeg zit Vidal nog steeds bij de selectie en zelfs speelminuten liggen voor hem in het verschiet.

Goede vooruitzichten voor winnaar

Het zijn sombere nieuwsberichten zo vlak voor de wedstrijd die belooft een van de mooiste kwartfinales te worden. Twee goed voetballende ploegen met het met tussen de tanden, hopend op een plekje bij de laatste vier. De ploeg die daadwerkelijk bij de laatste vier terechtkomt, lijkt namelijk een goede kans te maken op het behalen van de finale. De tegenstander in de halve finale zal namelijk voortkomen uit de ontmoeting tussen Bolivia en Peru.

Chili favoriet in duel Chili – Uruguay

De favoriet voor vanavond is zonder twijfel Chili. Het land heeft, naast het voordeel van het thuispubliek, een hele goede groepsfase achter de rug waarin het vertrouwen heeft kunnen tanken. Voor Uruguay was de groep iets minder makkelijk. Zij wonnen als wel verloren een keer met 1-0 en speelden een keer gelijk met 1-1. Het zal mede afhangen van Cavani, de ploeg heeft in ieder geval baat bij een veel scorende spits.

De Copa América wedstrijd Chili – Uruguay begint vannacht om 1:30 uur.