Chili – Argentinië Copa América finale. Een veel mooiere finale had de neutrale voetballiefhebber zich bijna niet kunnen wensen. Vanavond treedt in de finale van de Copa América het organiserend land aan tegen de verliezend finalist van het afgelopen WK. In Chili kennen we voortaan een gedurfde ploeg die de afgelopen jaren mag worden gerekend tot een van de smaakmakers van het internationale voetbal met sterspelers als Alexis Sanchez en Arturo Vidal. Over Argentinië hoeven we eigenlijk weinig meer te vertellen. De namen die daar in de aanval rondlopen spreken voor zich. Als je weet Aguero, Messi en Di Maria vanavond een prijs kunnen pakken, kun je alvast rekenen op het nodige vuurwerk.

Chili met het thuisvoordeel

Dat vuurwerk zal er, hoe het spel van de twee teams ook is, sowieso zijn. Al het gehele toernooi voelen de Chilenen namelijk de fantastische steun van hun eigen supporters en het lijkt ze dan ook net dat beetje extra te hebben gegeven om het zo ver te schoppen. Chili begon in een relatief makkelijke poule maar wist die ook zonder kleerscheuren door te komen. Vervolgens moest het met Uruguay en Peru afrekenen om zo ver te komen. Met name de wedstrijd tegen Uruguay gaat de boeken in als ware veldslag.

Chili – Argentinië: Messi op zoek naar titel

Argentinië kan vandaag op weg naar een grote internationale prijs sinds lange tijd. Zolang als Lionel Messi al furore maakt in het Argentijnse shirt is er in ieder geval nog nooit een prijs gepakt en dit lijkt nog steeds een smet op de carrière van de ster van FC Barcelona. Dat hij in vorm is, is in ieder geval zeker. In de halve finale tegen Paraguay was hij zonder twijfel de beste van het veld en strooide hij met assists.

Chili grijpt alle middelen aan in finale

Zo makkelijk als tegen Paraguay (6-1) zal het vanavond dan ook niet gaan. De speler van Chili houden er niet van om gedold te worden en zullen dan ook alle middelen gebruiken die nodig zijn om de sterren van Argentinië aan te pakken. En dan is het natuurlijk nog maar de vraag of de scheidsrechter van vanavond daar tegen durft op te treden wanneer het stadion kolkt van de Chilenen.

Copa América 2015 finale

De wedstrijd Chili – Argentinië zal vanavond om 22:00 Nederlandse tijd worden afgewerkt.