Brazilië – Paraguay Copa América 2015. De laatste kwartfinale van de Copa América wordt vanavond al weer gespeeld en die gaat tussen Brazilië en Paraguay. Paraguay is misschien wel een verrassende naam bij de laatste acht maar heeft in de groepsfase laten zien dat het tegen grote landen als Argentinië prima kan presteren. Brazilië kende twee stroeve eerste wedstrijden maar leek in de laatste wedstrijd tegen Venezuela ontketend, en dat zonder sterspeler Neymar, die een flinke schorsing uitzit.

Willian floreert bij afwezigheid Neymar

En juist het ontbreken van Neymar zou weleens een positieve ontwikkeling kunnen zijn op het spel van Brazilië. Natuurlijk, Neymar is een geweldige voetballer met een fantastisch rendement en ook iedere speler loopt met hem weg bij de Braziliaanse ploeg. Thiago Silva droeg zijn doelpunt tegen Venezuela zelfs op aan de linksbuiten van FC Barcelona. Maar het was juist op die linksbuitenpositie waar de mooiste staaltjes van het veld tegen Venezuela vandaan kwamen. Daar stond namelijk Willian. De aanvallende middenvelder van Chelsea en voorheen Shaktar, liet wat van zijn klasse zien zoals hij die vaak alleen in Rusland vertoonde. José Mourinho zal het er zonder twijfel uitgepraat hebben, maar zonder de aanwezigheid van Neymar, waren er weer glimpen van genialiteit te zien.

Paraguay in vorm voor Copa América duel Brazilië – Paraguay

Paraguay kwam de groepsfase eigenlijk relatief gemakkelijk door en dat is een opmerkelijke constatering wanneer je kijkt wie er nog meer in die poule zaten. Tegen Argentinië werd met 2-2 gelijkgespeeld en ook Uruguay werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Van Jamaica werd bovendien gewonnen en dit betekende kwalificering voor de kwartfinales.

Brazilië – Paraguay: Head to Head

Paraguay lijkt dus de ploeg in vorm en ook wanneer je kijkt naar de onderlinge resultaten tussen de twee Zuid-Amerikaanse ploegen, is Paraguay zeker niet kansloos vanavond. Van de 11 wedstrijden wist het er namelijk 4 te winnen en tegenover 5 overwinningen van de Gele Kanaries, is dit dus nog helemaal niet zo slecht. Tel daar bij op dat van de 11 wedstrijden er 8 keer in Brazilië werd gespeeld en het is des te knapper dat Paraguay al zo veel punten heeft weten te pakken tegen de voetbalgigant die afgelopen zomer het WK organiseerde.

De wedstrijd Brazilië – Paraguay begint vanavond om 23:30 uur.