Brazilië – Colombia Copa América 2015.. De laatste poule die aan de beurt is in deze tweede speelronde is Groep C en tijdens de eerste speelronde is het al het een en het ander gebeurd. Zo wist Brazilië maar ternauwernood van Peru te winnen. In de laatste minuut was het Neymar die Douglas Costa met een prachtige pass voor de goal zette en zo de overwinning aan zijn land bracht. De tegenstander van vandaag, Colombia, deed het iets minder. In een pittige wedstrijd tegen Venezuela wisten de Colombianen niet te overtuigen en was het uiteindelijk Venezuela die er met een 0-1 overwinning vandoor ging.

Brazilië – Colombia: Kwaliteit genoeg bij Colombia

Dit houdt in dat Colombia vannacht flink aan de bak moet tegen Brazilië. Een overwinning lijkt nodig om een goede kans te houden op het doorgaan naar de volgende ronde. Met spelers als James Rodriguez, Cuadrado en Radamel Falcao heeft Colombia in ieder geval kwaliteit genoeg om door te moeten kunnen in deze poule maar dat enkel en alleen goed voetbal niet genoeg is, bleek wel uit de vorige wedstrijd.

Beiden een lastig begin

Colombia domineerde namelijk het grootste deel van de wedstrijd tegen Venezuela maar het was uiteindelijk Zenit-spits Rondon die de eindstand op 0-1 bepaalde. Ook bij Brazilië ging het dus bijna mis. Na een vroege voorsprong van Peru kwam Brazilië nog geen twee minuten later op gelijke hoogte door een doelpunt van Neymar. In een wedstrijd waarin Brazilië meer kansen creëerde, duurde het uiteindelijk tot de allerlaatste minuut tot er een winnaar uitkwam.

Brazilië favoriet voor duel Brazilië – Colombia

In het onderlinge treffen tussen de twee lijken er twee identieke ploegen op het veld te verschijnen. Er zijn geen blessures of schorsingen waar de trainers Dunga en Gareca mee te maken hebben en dus hoeven zij geen moeilijke keuzes te maken. Opvallend detail: Colombia wist nog nooit eerder een wedstrijd van Brazilië te winnen. In 14 onderlinge ontmoetingen was het negen keer Brazilië dat won en werd er vijf keer gelijk gespeeld. Brazilië lijkt ook voor vanavond weer de favoriet, het organiserend land van afgelopen WK voetbal verloor sinds de nederlaag tegen Nederland in de troostfinale alle wedstrijden.

Programma Copa América 2015 woensdag 17 juni

01:30 uur: Peru – Venezuela
02:00 uur: Brazilië – Colombia