De derde voorronde van de Champions League is deze week toe aan vijftien returns, waarvan er vier worden gespeeld op dinsdag. Dit is het programma voor vanavond:

19:30 BATE Borisov – Debrecen

Vorige week won Debrecen uit Hongarije thuis met 1-0. De statistieken omtrent de heenwedstrijd tonen aan dat het geen gestolen overwinning genoemd kan worden. Alhoewel Debrecen slechts vier keer op goal schoot, wat een modaal aantal is, kwam BATE tot slechts één doelpoging.

Wel noteerden beide clubs dubbele nummers qua algemene schoten, dus inclusief geblokte schoten, gemiste pogingen, afzwaaiers en andere ziekenhuisballen. Debrecen kwam tot twaalf pogingen, BATE tot tien. Maar ook in andere categorieën zat er weinig licht tussen de tegenstanders. Debrecen dwong vijf corners af, BATE vier. De Hongaren waren iets agressiever met een saldo tussen overtredingen gemaakt en overtredingen geïncasseerd van plus vijf. Bij Borisoc was dat saldo min drie.

BATE heeft echter in de afgelopen jaren aardige dingen laten zien in de Europese toernooien en in Wit-Rusland moeten mannen als Vitali Rodionov en Sergei Krivets toch in staat zijn om dit kleine achterstandje te repareren. Dit is tenslotte de ploeg die in de Wit-Russische competitie twee weken geleden bruut over Slutsk heen ging met een trio goals..

20:00 Maccabi Tel Aviv – Maribor

Zou Israël echt uitkijken naar een voetbalduel, terwijl het land in oorlog verkeert met de Palestijnen en het oog van de wereld met gefronste wenkbrauwen toekijkt? Ja, misschien wel. Elk volk heeft behoefte aan afleiding en amusement, juist als er zoveel narigheid is dat al zoveel emotie en aandacht vergt.

Het Sloveense Maribor won vorige week thuis met 1-0. De kampioen van Slovenië was licht sterker dan Tel Aviv en profiteerde dus maximaal van het thuisvoordeel. Maribor had zeventien schoten waarvan vijf op goal en Tel Aviv noteerde tien schoten waarvan vier op goal. Daarnaast hadden de Israëlischers meer overtredingen nodig om zich staande te houden, wat vaak een teken is dat een club geen voetballende manieren kan vinden om onder de druk uit te komen.

20:00 Panathinaikos – Standard Luik

Na de 0-0 in de heenwedstrijd koesteren beide ploegen hoop dat de play-off voor de Champions League nog bereikt kan worden. De Grieken zijn nog niet begonnen aan hun nationale Super League, terwijl Luik in de Belgische Jupiler Pro League na twee duels bovenaan staat met zes punten.

Thuis was Luik marginaal gevaarlijker dan Panathinaikos, terwijl de Belgen in dit uitduel uiteraard het voordeel hebben dat een eventuele goal dubbel telt. Wel was het vorige duel van lage kwaliteit, want een andere conclusie is niet mogelijk, als van de 27 schoten er slechts vier doelgericht waren.

20:30 Lille – Grasshoppers

Tot slot speelt het Franse Lille tegen het Zwitserse Grasshoppers. Divock Origi werd door Lille verkocht aan het grote Liverpool. De Belg met Keniaanse roots werd echter prompt weer uitgeleend aan Lille, zodat Origi zich in de relatieve luwte verder kan ontwikkelen in het noorden van Frankrijk.

In de uitwedstrijd tegen Grasshoppers verscheen Origi overigens niet in het veld. De goals werden gemaakt door Sebastien Corchia en Ryan Mendes. De uitslag lijkt een tikje geflatteerd, want de Fransen testten de Zwitserse keeper slechts drie keer. Het is daarentegen eigen schuld van de Grasshoppers dat ze de Franse keeper maar één keer lieten werken.

Woensdag wordt het een stuk interessanter als Feyenoord uit tegen Besiktas de 1-2 nederlaag moet proberen om te draaien.