Schalke 04 – Real Madrid. Niemand in Gelsenkirchen denkt met plezier terug aan de laatste ontmoeting tussen Schalke 04 en Real Madrid. De Duitsers bestrijden De Koninklijke vanavond dan ook met de nodige voorzichtigheid.

Schalke 04 – Real Madrid

Bijna precies een jaar geleden werd Schalke in de eigen Veltins-Arena compleet van de mat geveegd door een ontketend Real Madrid. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti denderde dankzij doelpunten van Karim Benzema (twee), Gareth Bale (twee) en Cristiano Ronaldo (twee) over de kansloze Duitsers heen. De fenomenale volley van Klaas-Jan Huntelaar was uiteindelijk niet meer dan een doekje voor het bloeden. Door de 1-6 uitslag was de return in het Estadio Bernabéu niet meer dan een formaliteit.

Pepe weer terug bij Real

Een jaar later hoopt Schalke zich te revancheren en het bezoek aan Madrid in ieder geval niet meer dan een stedentrip te maken. De Duitsers treffen in ieder geval een getergde Cristiano Ronaldo, want de Portugese ster is de laatste tijd ongekend improductief. In de laatste drie wedstrijden slaagde Ronaldo er niet in om te scoren en dat zal de vedette ongetwijfeld niet lekker zitten. In aanloop naar de wedstrijd van vanavond kreeg Ancelotti goed nieuws over Pepe. De verdediger kampte enige tijd met blessureleed, maar is fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Op het middenveld kent Real met de afwezigheid van onder meer Luka Modric de nodige personele problemen. Toni Kroos is wel van de partij en keert vanavond voor even terug op vaderlandse bodem. De Duitse international rekent op een scherp Schalke. “Schalke doet het goed in de Bundesliga en staat onder de nieuwe trainer Roberto Di Matteo verdedigend veel beter”, blikt hij vooruit op de website van de UEFA.

Huntelaar tegen oude club

“We hebben enkele blessures, dus het zal een zware opgave worden. Maar uiteindelijk willen we natuurlijk door naar de volgende ronde. Daar zullen we twee goede wedstrijden voor moeten spelen. Het winnen van de Champions League was een van mijn hoogtepunten met Bayern, dat wil ik ook met Real.” Bij Schalke keert Huntelaar weer terug in de punt van de aanval. De spits ontbrak vorige week op de training vanwege een virus en was de laatste drie competitiewedstrijden bovendien geschorst. Tegen zijn oude club kan The Hunter echter zijn rentree maken.

Wedstrijden Champions League Woensdag 18 februari
20.45 Schalke 04 – Real Madrid
20.45 FC Basel – FC Porto