Champions League loting. In de meeste landelijke competities wordt er in de decembermaanden gewoon door gevoetbald maar in Europees verband ligt alles stil. Zo ook de Champions League. Pas half februari worden er weer wedstrijden gespeeld voor het miljoenenbal. Vandaag vond de loting plaats, en die leverde weer een aantal mooie affiches op.

Chelsea treft Paris Saint-Germain

In Nyon kwamen een hoop grote voetbalnamen bijeen om de loting van UEFA-drecteur Giorgio Marchetti waar te nemen. Zonder Nederlandse ploegen in de ballenbak begon de loting voor de achtste finales om 12:00. De eerste was er gelijk een die er uit springt. Paris Saint-Germain neemt het in de dubbele confrontatie op tegen het Chelsea van Mourinho. Twee ploegen die bijna het gehele seizoen ongenaakbaar bleken maar de laatste weken wel wat scheurtjes vertonen. Zowel Chelsea als PSG verloren recentelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar werd deze wedstrijd ook al gespeeld. Toen was het Chelsea dat in de kwartfinale te sterk was voor Zlatan Ibrahimovic en de zijne.

Bekende van vorig jaar

Ook de derde en vierde ploeg die uit de koker kwamen, waren niet de minste. Manchester City treft, net als vorig seizoen, FC Barcelona. The Citizens hadden al veel moeite om de groepsfase door te komen en zullen vooral hopen dat goalgetter Aguero tegen na de winterstop weer helemaal fit is. Ook Huntelaar treft met Schalke 04 een voor hem bekende ploeg. Naast het feit dat hij een aantal jaar terug nog werkzaam was voor Real Madrid, speelden de Duitsers vorig jaar ook al twee kansloze wedstrijden tegen Real Madrid. Met 1-6 en 3-1 werden Die Knappen door Madrid opzij gezet in de lange weg richting El Decima.

Porto en Arsenal loten gunstig

Naast de grote wedstrijden zijn er ook een aantal topploegen die het relatief makkelijk hebben. Arsenal moet AS Monaco verslaan om bij de laatste acht terecht te komen. Bayern München speelt haar twee wedstrijden tegen Shaktar Donetsk en FC Porto neemt het op tegen het Basel dat Liverpool uitschakelde. Juventus mag een van de twee wedstrijden op bezoek bij het slecht presterende Borussia Dortmund. De laatste twee ploegen zijn Bayer Leverkusen en verliezen finalist van vorig jaar, Atletico Madrid.

Overzicht Champions League loting

PSG – Chelsea
Manchester City – FC Barcelona
Atletico Madrid – Bayer Leverkusen
Schalke 04 – Real Madrid
Juventus – Borussia Dortmund
Sjachtar Donetsk – Bayern München
AS Monaco – Arsenal
FC Porto – FC Basel

Bekijk hier de Europa League loting.