Tien statistieken omtrent de halve finale in de Champions League tussen Bayern Munchen en Real Madrid, dinsdag om 20:45 uur.

 

1 Het Duitse Bayern Munchen heeft vijftien keer tegen Real Madrid gevoetbald in de Champions League en acht keer won de kampioen van de Bundesliga. Geen enkel ander team heeft in Europees verband vaker gewonnen van Real.

2 De Madrilenen wonnen 10 van de 12 vorige Europese matches en verloren er slechts één.

3 Dit wordt dus de zestiende partij tussen de Duitse en Spaanse giganten. Geen enkel ander affiche is zo vaak voorgekomen in de Champions League.

4 Sinds 2002 wachten de supporters van Real Madrid op een nieuwe kans in de finale van de Champions League. Bayern Munchen heeft de fans verwend met de finales in 2010 en 2012 en de titel in 2013.

5 Bayern Munchen was voordat het vorige week met 1-0 verloor van Real Madrid, negen duels op rij ongeslagen in de knock-out fase van de Champions League. Zeven keer werd gewonnen.

6 Carlos Ancelotti, trainer van Real Madrid, heeft in zijn carriere nog nooit als trainer verloren van Bayern Munchen. Zeven keer zat hij in de dug-out tegen de Duitse Rekoordmeister, vijf keer won hij. Dit seizoen maakte Real Madrid korte metten met twee andere Duitse opponenten, Schalke 04 en Borussia Dortmund.

7 Arjen Robben heeft dit seizoen twaalf keer meegespeeld in de Champions League, waarin hij zeven goals maakte.

8 Cristiano Ronaldo heeft in 101 CL-duels 64 keer gescoord en staat derde op de lijst met topscorers.

9 In 19 van de 22 wedstrijden die beide teams tot nu toe dit seizoen in de Champions League speelden, vielen er minstens twee goals.

10 Beide clubs scoren opvallend vaak van de 50e tot de 70e minuut. Bayern maakte in die periode 13 van zijn 24 goals in de Champions League, Real 12 van zijn 33.