Zaterdag 24 mei om 20:45 uur speelt Real Madrid in de finale van de Champions League tegen stadgenoot Atletico Madrid.

Lees hier de preview voor de finale.

Tien statistieken over Real Madrid – Atletico Madrid

1 De clubs hebben dit seizoen al vier duels tegen elkaar gespeeld. Real Madrid was daarin iets sterker met twee overwinningen en één gelijkspel.

2 De laatste ontmoeting vond plaats in maart en eindigde in 2-2. Dat was het eerste gelijkspel in de veertien laatste onderlinge duels.

3 Real Madrid won slechts één van zijn vier vorige partijen. Dat is de slechtste reeks sinds februari 2013.

4 Vorig weekend troefde Real in de Spaanse competitie Espanyol af met 3-1. In acht van de negen vorige wedstrijden kwam Real tot scoren.

5 Atletico heeft drie duels achtereen niet gewonnen. Dat is de slechtste reeks sinds februari van dit jaar.

6 De kersverse kampioen van Spanje, Atletico dus,  is geen doelpuntenmachine. In drie van de vijf laatste duels scoorde het team één keer.

7 Cristiano Ronaldo van Real Madrid heeft dit seizoen 16 goals gemaakt in de Champions League. Hij moet er nog vier maken om de topscorer aller tijden in te halen, de Spanjaard Raul.

8 Twee spelers van Atleti staan bovenaan de lijst van de meeste overtredingen in de Champions League. Gabi maakte er 27 en Raul Garcia 26.

9 Terwijl de Portugees Ronaldo al 68 schoten op doel heeft gelost in Europa, is Raul Garcia bij Atletico de koploper in deze categorie met slechts 29 schoten.

10 Beide teams hebben dit seizoen 62 doelpunten gemaakt in de Champions League, oftewel gemiddeld 2,6 per duel.