De ruststand in de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atletico Madrid is 0-1. In de 36e minuut knikte Diego Godin van Atleti de bal in het doel van Real. Keeper Iker Casillas kwam op het foute moment te ver uit zijn goal en werd verrast door de boogbal. Achteruitlopend trachtte hij de bal te keren, maar zijn handen raakten het speeltuig te laat aan.

Balbezit Real Madrid 62%

In de eerste 45 minuten heeft Real Madrid 62% van de tijd de bal in zijn bezit gehad. Los Blancos kwamen tot twee schoten, waarvan een op doel en eentje naast ging. In de 28e minuut hield de Belgische keeper van Atleti, Thibaut Courtois, een schot van Cristiano Ronaldo door het midden tegen. In de 32e minuut kon Welshman Gareth Bale, de duurste speler op aarde, vanaf het centrum van het strafschopgebied de 1-0 aantekenen. Hij raakte uit balans en schoof de bal links naast de paal.

Vijf schoten voor Atletico Madrid

Minder balbezit, maar toch meer doelpogingen voor de underdog Atletico Madrid. Vijf keer legde een speler van Atleti aan voor een schot. Drie keer ging de bal over of naast, een keer werd het schot vroegtijdig geblokt en de poging van Godin met het hoofd leverde dus de enige goal op.

Blessure Diego Costa

Al na nagen minuten moest Diego Costa zich laten vervangen. De spits van Atletico had al een hamstringblessure, stond toch aan de start, maar merkte dat hij te veel vroeg van zijn lichaam.

Lees hier de preview van de finale.