Vanavond om 20.45 uur speelt Real Madrid in de achtste finale van de Champions League tegen Schalke 04. Klaas-Jan Huntelaar, de Nederlandse spits van Schalke, tracht de eer van zijn werkgever te redden. Schalke kreeg in de heenwedstrijd in eigen huis een pijnlijk pak slaag: 1-6.

Klaas-Jan Huntelaar keert terug in Bernabeu

Huntelaar heeft in het verleden regelmatig gescoord in het stadion Bernabeu van Real Madrid. Die goals scoorde hij toen niet tegen, maar voor Real Madrid. Immers, begin 2009 stond hij onder contract bij de “Galacticos”. Destijds was hij aangetrokken ter vervanging van een andere Nederlandse goalgetter, de geblesseerde Ruud van Nistelrooy. De “Hunter” vond in twintig competitiewedstrijden acht keer het net.

Geen opzienbarende score, ook geen beroerde prestatie. Maar Real Madrid kreeg een nieuwe president en die wilde direct in de gunst komen van de fans door een blik nieuwe sterren te openen. Cristiano Ronaldo, Kaka en Karim Benzema kregen een wit Real-shirtje aangemeten. Voor Huntelaar was er geen perspectief meer in Madrid.

Via AC Milan naar Schalke 04

Via AC Milan kwam Huntelaar in de zomer van 2010 terecht bij Schalke. Inmiddels heeft hij 88 duels gespeeld voor de Duitsers, bijna evenveel als voor Ajax (92). Al 51 keer legde hij de bal in het net voor de ploeg uit Gelsenkirchen. In 2012 werd hij de topscorer van de Bundesliga. Dit jaar zijn de voeten van de Gelderlander ook goud waard. In de tien duels in de Bundesliga van 2014 heeft Huntelaar negenmaal gescoord.

Huntelaar mag weg voor 15 miljoen

Inmiddels is Huntelaar in een fase van zijn loopbaan gekomen, dat hij als mentor op kan treden voor de jongere generatie. Hij is het betrouwbare aanspeelpunt voor talenten als Goretzka (19 jaar), Meyer (18), Kolasinac (20), Ayhan (19) en Draxler (20). In zijn contract heeft hij op laten nemen, dat hij na dit seizoen verkocht mag worden voor 15 miljoen euro. De Hunter jaagt na zijn min of meer onsuccesvolle periodes bij Real Madrid en AC Milan op een derde kans op het allerhoogste niveau.