Real Madrid – Juventus. Voor het eerst in twaalf jaar lonkt de Champions League-finale voor Juventus. De Oude Dame verdedigt vanavond in het Estadio Santiago Bernabéu een 2-1 voorsprong tegen Real Madrid en staat er dus prima voor.

Real Madrid – Juventus, halve finale Champions League

Juventus legde vorige week een indrukwekkend optreden op de mat en won verdiend met 2-1 van de Madrileense grootmacht. Er waren zelfs kansen op een hogere score, maar uiteindelijk zullen de manschappen tevreden zijn met het resultaat. Doelman Gianluigi Buffon geeft zijn ploeg een grote kans om door te stromen naar de eindstrijd in Berlijn, waar FC Barcelona uiteindelijk de tegenstander zal zijn. Wanneer je dit soort voetbaltempels betreedt, wordt er meer van je gevraagd”, aldus de sluitpost tegenover Sky Sport Italia. “We zullen deze klus op de best mogelijke manier aan moeten pakken en zorgen dat we hier niet met spijt vertrekken.”

Buffon gelooft erin

Dat scoren in Bernabéu niet onmogelijk is, bewees Valencia afgelopen weekend. Real kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel, een resultaat waar Juventus vanavond voor zou tekenen. Toch klampt Buffon zich daar niet al teveel aan vast. “Real was erg ongelukkig. Ik denk dat als ze deze wedstrijd nog negen keer zouden spelen, ze iedere keer winnen. Vanavond zullen we Real misschien wat toe moeten staan, maar ik weet zeker dat wij hen ook pijn kunnen doen.” Trainer Massimiliano Allegri is het met zijn doelman eens. De oefenmeester wil niet alleen maar achteruit lopen, maar ook zeker regelmatig de aanval zoeken.

“We zullen onze speelwijze niet al te veel aanpassen ten opzichte van vorige week. Het gaat erom dat we goed spelen. Een 0-0 uit het vuur slepen is zo goed als onmogelijk, dus we zullen ons niet louter op verdedigen richten”, aldus Allegri, die ook verwacht dat Real niet blind de aanval zal zoeken. “We moeten ook niet vergeten dat er veel druk op een wedstrijd in de halve finales van de Champions League staat. Dit zijn geen gewone wedstrijden.” Juventus kan vanavond in Madrid weer beschikken over sterspeler Paul Pogba, die hersteld is van een blessure. Allegri liet gisteren nog in het midden of de Fransman gelijk in de basis zal starten.

De Champions League wedstrijd Real Madrid – Juventus begint vanavond om 20:45 uur.