Donderdag om 20:45 uur speelt Real Madrid in de kwart finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Vorig jaar troffen deze clubs elkaar pas in de halve finale.

Borussia Dortmund haalde vorig jaar uit

Destijds haalde Borussia in de heenwedstrijd flink uit: 4-1 met dank aan een hattrick van Robert Lewandowski binnen één uur. De Pool ontbreekt vanavond echter. Cristiano Ronaldo van Real Madrid tekende voor de enige Spaanse treffer. In zijn thuiswedstrijd kam Real Madrid dichtbij reparatie van de schade: 2-0. De Duitsers mochten echter door naar de finale en verloren daarin van landgenoot Bayern Munchen.

In de achtste finale had de vice-kampioen van Spanje geen enkele moeite met alweer een Duitse ploeg, te weten Schalke 04. De totaalscore was 9-2 voor Real. Borussia had wat meer moeite tegen Zenit. De 2-4 overwinning in Rusland werd opgevolgd door een 1-2 nederlaag thuis. Op basis van doelsaldo redden de Duitsers het toch nog.

Real Madrid is productiever

Real heeft dit seizoen al 29 goals gemaakt in de Champions League, Borussia 16. Bovendien kregen de Spanjaarden maar zeven tegengoals en de gasten tien. Veelzeggend is het verschil in het soort gescoorde doelpunten. Bij Borussia komen negen van de zestien goals uit reguliere aanvallen en de rest uit counters, penaltys, spelhervattingen of eigen goals. Bij Real komen maar liefst 25 van de 29 goals uit reguliere aanvallen.

Carlo Ancelotti is voorbereid

Carlo Ancelotti, trainer van Real, heeft de tapes van de halve finale bestudeerd. “Tot nu toe maken we een sterk seizoen door in de Champions League, we zijn één van de twee nog ongeslagen teams”, brengt hij in herinnering. “We zijn honderd procent klaar voor deze wedstrijd. De absentie van Lewandowski is een aderlating voor ze, maar het zal hun manier van spelen niet beïnvloeden.”

Jurgen Klopp de tovenaar

Klopp is alvast in zijn nopjes met de plek bij de acht beste van Europa. “Ik ben geen tovenaar, maar we staan hier toch maar weer mooi. We hebben de kwartfinale bereikt, ondanks alle tegenspoed die we gehad hebben”, beredeneert Klopp. “We hebben de groepsfase overleefd. Het is overigens ook weer geen verrassing dat mensen me een tovenaar noemen. We hebben veel geblesseerden, maar nu komen andere jongens aan spelen toe.”