PSV – CSKA Moskou. Voor het eerst in negen jaar kan een Nederlandse club zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. PSV kan de klus in eigen huis klaren tegen het Russische CSKA Moskou.

PSV – CSKA Moskou

Een overwinning op CSKA is genoeg wanneer United puntenverlies lijdt bij VfL Wolfsburg. Zelfs een gelijkspel tegen de Russen kan volstaan, maar dan moet United wel verliezen in Duitsland. PSV begint vanavond vol vertrouwen aan het cruciale duel. De Eindhovenaren hebben de juiste vorm te pakken en treffen met CSKA een tegenstander uit vorm. De opponent verloor zes van haar laatste zeven officiële wedstrijden en leed afgelopen donderdag nog een beschamende 2-0 nederlaag bij Amkar Perm. CSKA staat nog wel bovenaan in Rusland, maar de vraag is nog voor hoe lang.

Bovendien is de club al uitgespeeld in de Champions League, al betekent een overwinning op PSV wel dat het zich als derde plaatst voor een avontuur in de Europa League. De ploeg van trainer Phillip Cocu is sowieso gewaarschuwd, want het heenduel in Rusland ging met 3-2 verloren. Bij rust stond PSV zelfs op een kansloze 3-0 achterstand. “De wedstrijd leeft enorm bij het team en het is mooi om te merken dat iedereen meeleeft. Dat hopen we vanavond ook in het stadion te zien”, aldus Cocu op de clubwebsite van PSV.

PSV zonder Poulsen en Lestienne

“We gaan de wedstrijd in met als doelstelling te winnen. We moeten overtuiging uitstralen, maar je kunt er niet omheen dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn. Ook daar moeten we goed op voorbereid zijn.” PSV mist tegen CSKA alleen Simon Poulsen en Maxime Lestienne. “Simon is niet fit en voor Maxime geldt dat deze wedstrijd veel te vroeg komt. We zullen moeten zoeken naar een andere invulling. We hebben daar verschillende mogelijkheden voor. Vanavond staat er een ploeg die zich met deze tegenstander kan meten.”

Wedden op PSV – CSKA

Wil jij een wedje leggen voor de wedstrijd PSV – CSKA? Dat kan natuurlijk bij 888sport! De quoteringen zijn vanavond zeer interessant. PSV heeft een thuisvoordeel en is bovendien beter in vorm dan CSKA. Daarom krijgt de ploeg van Cocu een quotering van 1.78. Een gelijkspel staat op 3.90 en een Russische zege op 4.85. Scoren beide ploegen en heb je daar op ingezet? Dan levert iedere ingezette euro 1.54 op. Je kunt natuurlijk ook inzetten op doelpuntenmakers. Een goal van de altijd scorende Luuk de Jong staat genoteerd op 1.95, terwijl dat bij Seydou Doumbia 3.45 is. PSV – CSKA begint vanavond om 20:45 uur.

Programma Champions League

Dinsdag 8 december
20.45 uur: PSG – Shakhtar Donetsk
20.45 uur: Real Madrid – Malmö FF
20.45 uur: VfL Wolfsburg – Manchester United
20.45 uur: PSV – CSKA Moskou
20.45 uur: Benfica – Atlético Madrid
20.45 uur: Galatasaray – Astana
20.45 uur: Manchester United – Borussia Mönchengladbach
20.45 uur: Sevilla – Juventus