Dinsdag staan er acht duels in de Champions League op het programma. De ploegen in de groepen A, B en C treffen elkaar, waaronder PSV tegen Bayern München en Manchester City versus Barcelona.

PSV – Bayern München

Om 20:45 uur moet PSV proberen nog iets te maken van de Europese campagne. De kampioen van Nederland staat er niet geweldig voor in groep D met een punt uit drie wedstrijden. Bayern heeft er zes en Atletico Madrid negen. Het is onvermijdelijk dat de Brabanders met Rostov (ook een punt) gaan strijden om plek drie en dus demotie naar de Europa League. Of zit er een stuntje in tegen de Duitse kampioen?

De eerdere confrontatie met Arjen Robben en zijn makkers liep rampzalig af. Twee weken geleden werd het 4-1 en dat was nog best een genadige uitslag. Het regende defensieve, kolderieke fouten achterin bij PSV. Te veel vaste waarden van de afgelopen jaren lijken vermoeid of simpelweg uit vorm, zoals Luuk de Jong, Guardado en Willems. Zonder hun goals, schoffelwerk en assists kan PSV geen vuist maken. In slechts een van de laatste acht duels (in alle competities) wist PSV tegentreffers te voorkomen.

Manchester City – Barcelona

City begon onder leiding van Pep Guardiola flitsend aan het nieuwe seizoen en leek een enorm gat te slaan in de Engelse Premier League. Tot plots de klad erin kwam, misschien omdat Pep wel erg veel bizarre tactische experimenten wilde toepassen, zoals backs die fungeren als extra middenvelders. Ook maakte “sweeper keeper” Claudio Bravo te veel fouten.

Guardiola’s oude club FC Barcelona staat er met negen punten heerlijk voor in groep C en is met een puntje zeker van de volgende Champions League ronde. In de afgelopen jaren deed Barca het zeer sterk tegen de nieuwbakken megaclub: het won vijf van de zes duels, inclusief de enige twee uitduels. In vier van die zes recentste confrontaties viel er minstens een rode kaart.

Wedden op Champions League

Programma Champions League

dinsdag 1 november 2016
18.45 uur Besiktas – Napoli
20.45 uur FC Basel – Paris Saint-Germain
20.45 uur Loedogorets – Arsenal
20.45 uur Benfica – Dinamo Kiev
20.45 uur Borussia Mönchengladbach – Celtic
20.45 uur Manchester City – Barcelona
20.45 uur Atlético Madrid – FK Rostov
20.45 uur PSV – Bayern München