PSV – Atletico Madrid. PSV neemt het vanavond in eigen huis op tegen Atletico Madrid, de verliezend Champions League finalist van 2014. De Eindhovenaren hopen met een goed resultaat uit de heenwedstrijd te komen, zodat de klus in Madrid definitief kan worden geklaard.

PSV – Atletico Madrid

PSV-trainer Phillip Cocu deed gisteren nog erg geheimzinnig over zijn aanvalslinie. Luuk de Jong is geschorst, maar pas op het laatste moment wordt bekend gemaakt wie de aanvoerder vervangt in de punt van de aanval.

‘’We hebben meerdere spelers die in de spits kunnen spelen’’, vertelde Cocu. ‘’We kijken ook naar de tegenstander en waar precies de mogelijkheden liggen. En dan kunnen we ons aanpassen, maar dat hoeft niet altijd.’’

Simeone op zijn hoede voor aanvallers PSV

Tijdens de laatste persconferentie liet Atletico-trainer Diego Simeone weten dat hij veel verwacht van de snelle aanvallers van PSV. De Argentijn noemde de thuisploeg een sterke tegenstander. ‘’PSV is een goed en moedig team. Ze kunnen een tegenstander pijn doen.’’

‘’Ze zijn als groep sterk en kunnen op veel verschillende manieren scoren’’, vervolgde Simeone. ‘’Ons doel is om de snelle aanvallers af te stoppen en om de wedstrijd te controleren.’’

Gebrek aan scorend vermogen

Antoine Griezmann PSV - Atletico MadridDe huidige nummer twee van Spanje krijgt dit seizoen bijzonders weinig goals tegen, maar weet zelf ook moeilijk het net te vinden. Aanvalsleider Antoine Griezmann staat bijvoorbeeld al vijf duels droog, maar hoopt hier vanavond een eind aan te maken.

‘’Het is lastig. Een aanvaller leeft van goals, maar ook zonder kan ik belangrijk zijn voor het teams en ik geloof dat de doelpunten vanzelf weer gaan komen’’, aldus de 24-jarige international van Frankrijk.

Wedden op PSV – Atletico Madrid: Atletico favoriet tegen PSV

Bookmaker 888sport verwacht dat Atletico Madrid @1.85 met een goed resultaat terugkeert richting Spanje. De Primera Division kampioen van 2014 is veruit de favoriet in deze achtste finale wedstrijd tegen PSV @4.90.

Het team van Cocu kan dus een sterk ‘Atleti’ verwachten, waardoor het team op de toppen van hun kunnen moet spelen. Om de sterke aanvalslinie af te stoppen zal de defensie van PSV waarschijnlijk de nodige kaarten moeten pakken @2.33. Ook is het niet uitgesloten dat er een rode kaart gaat vallen voor het thuisteam @8.00.

Wij verwachten ook dat Atletico Madrid als winnaar van het veld gaat stappen in Eindhoven. Wij zetten in op een 0-2 overwinning @8.50, met treffers van Antoine Griezmann @2.55 en Fernando Torres @3.30.

Programma Champions League woensdag 24 februari
20.45 uur: Dinamo Kiev @3.55 – Manchester City @2.18
20.45 uur: PSV @4.90 – Atletico Madrid @1.85